August 1, 2012

Segmen: Kenangan Ramadhanku

JOIN--> ;KLIK

jenuh pikir ape lagi cerita Ramadhan yg melekat dlm kepale hotak hingga kini.
bile teringat balik cerite ni malu tak habih..

di bulan Ramadhan biasa lah mesti tak nak melepaskan peluang bertharawikh.
 pak imam tu orang Arab,dia bace sedap betoii mcm nak same ngan Sheikh Mishaari Rashid Al-Afasy
dia baca satu mukasurat Quran utk satu rakaat.agak lame la
tetibe rase mcm nak terkucil.huh lame kot tahan sampe pak imam bagi salam.
selesai je bagi salam,lintang pukang lari cari jamban.

cepat2 sarung selipar nk pegi tandas.
tetiba je..

"hoi!selipar aku tu!"

toleh sekali, err alamak,terpakai selipar mamat tu.
adeiii maluuuu nye rase nak tercabut telinge!!
ce bayangkan nak patah balik n letak balik selipar mamat tu?malu ke tidak??malu tak??!!
malu tau tak!!!!!!!!!!

bajet cool,dgn selamber je aku cakap
"hek eleh! pinjam ah! " 
 terus jln pegi tandas
 nampak muke dia terkejut aq reply mcm tu

sesudah tu aku keluar tandas dengan harapan makhluk tu dah takde kat situ..
malang btoii mamat tu tunggu kat situ
aku pun buat muke tak bersalah..letak selipar dia kat situ n cakap
"Tenkiu!"
dia angguk je smbil sengih sinis

then aku jln laju2 nak pi sambung tharawikh.
malu sgt rasenyee.
tapi buat selambe je la.bende dah jadi pun.lagi pun bukan aku sengaja.heheh.

moral :
 jgn tahan kencing tu nanti jadi batu karang.
 mungkin juga anda akan mengalami kekelaman macam aku.






56 comments:

IntaNBerliaN said...

dapat bygkan situasi tu.. malu kan :-)

Cik Nur said...

dah darurat..hat sape punya pun kita main sarung je kan..hihihi

Nurul Husna Mohd Hassan said...

cendol! pe ni pakai siper orang. hehe

wan nurul hezrina said...

adeh sib baik ko tak cakap...laki yang aku rembat selipartuh skang dah jadi laki aku pung...hahaha drama sangat.!dah tak tahankan manalah sompek nak menilik pakai apo kek kaki nuh!!

tapi mmg kebas semua badan menahan terkucil2.huhu dapat den bayangkan mcm mano kelat muka ko2..hahahaha

Deqla manjew said...

amboii cantik bahasa... dah la main rembat jek selipar org! ish2.. :p

afzalsukasuki said...

aku datang sini semata2 nak tanya kat entry aku tu ko bagi pantun ke syair?kahkahkah :D

ayut said...

hihihi..ad plak kenangan gitu ea..slmat bersegmen! :)

shedameor said...

rasa macam nak join la. hehe

Miss BaNu said...

hehehe mmg malu giler kan..

Edy Fee said...

ahaha pilih antara dua...pulang selipar atas tercirit.haha kidding.haha lawak la..kompom tak khusyuk dh

Iffah Afeefah said...

hahaha itu lawak

sabo jek;la

LYAfrina said...

hik..hik..lps ni sblum solat.. pergi buang air dulu

elyna mirsada said...

cmt bersegmen dear.....

I love Sleep said...

hahaha~ macam-macam r cendol ni

Aine Ainun said...

salam ramadhan...
salama malam...

Cendol, saya xble nak copy code banner awak...
Ble bagi code kat AA x?

Arina Shamsul said...

hahaha..apalah mamat tu,pinajm sekejap pun takleh ke? saja lettew nyakat kamu dik..hihi

fadh leyanie said...

berani gila cik cendol..ntah2 ada jodoh ngn mamat tu..:P

izz iizza said...

mujur sempat..hihi

anamizu kaito said...

hehe alolo ciannye.. tapi comel je cara kamu cite.. hehe.. hensem tak mamat tu?? =P







slm ramadhan,
cik ana

Hanif said...

heheheheheh...memang selamba...

NAL said...

all the best..

Fikri said...

Huahaha.. malu2. Seb bek xterkucil on the spot. :D

Cendol said...

haha mane la menyempat nak tengok muke hensem ke idakk.malu menguasai diriii oh!

Cendol said...

mintak simpang!! =.=

Cendol said...

2 la..kalo tak tak pasai terkucil kat situ.double maluuu gua.huh

Cendol said...

haha yelah.tak baut dah tahan2 ni.hehe

Cendol said...

sile le join! :)

Cendol said...

haha mmg tak nak pulang kan pn.segan kot nak patah balik.huh

Cendol said...

kesengalan yg nyata =.=

Cendol said...

tak sengaje!!hehe

Cendol said...

hahaha sekelat kelat nye lah!!

Munira Yaakop said...

hehe lawak la..rsa cam nk kim salam jer kat mamat 2 hee

jaakechik said...

hehhee.. kelam kabut biasala kan. ala pnjam jer, xluak pon. btw, slmt bsegmen ya.

caliph shuriken said...

hebat laa, lama jgak tahan tu.. saja nk test timing kn, hikk...

Karukord Jagau's said...

Alaaa...pinjam kejap je x pe .... :))

UmmiSyarni said...

selamat bersegmen cendol.good luck!

are_lin@yu said...

hehehe berani jgk cendl ni..hihihi

Nurul Husna Mohd Hassan said...

datang sini minum cendol. eh! awalnya. hehe

izan mama mia said...

nasib baik sempat..kalau tak mau banjir kat situ..heeh

nanakimie said...

salam kenal:) maceh singgah blog nana..hee

kalo nana mau xmalu...^-^

Wanieys said...

hahaha lawak la cendol ni rembat jer selipar org

Tihara said...

hehe kenangan lucu di bulan ramadhan :)

lelamaisara said...

hehehehe..lawak la kau dik....

~Sweet Honesty~ said...

hehe.. kalo imam baca smpai 1 mukasurat tu yg tak menahan..mengantuk pun hadoo..

amy syahiera said...

dapat bayangkan betape malunye ,
haha . lawak !
tp nie la kenangan kan ?
btw , gudluck ! :D

Tinta Lana said...

Cendol, encem dak laki tu? erkk..

cendol malu2 sbb die encem kan,hek3 >_<

Cendol said...

haha lanaa!!tak perasan kot muke dia mcm mane.just tau dia tu ialah budak lelaki.hoho

Cendol said...

kelam sgt waktu tu.huh

ஜ miss klanika ஜ said...

haha. bagus. biar dak laki tu sentap sikit . pinjam selipar cara gangster

aReLaN said...

hahahaha...janji hajat tercapai.

dyabunga said...

hahaha..lawak lah cendol ni..hhahhaa..kalau dya dah merah muka..hahaha

O CIKTEDDY said...

hahaha..selamba die je kan..

Semut Senyum said...

ahhahah... lucunya.. nasib baik tak licin masa terkecoh2 nk gi toilet. kang tak pasal2 buat kuak lentang.

Dieyna said...

MORALNYA, JANGAN PAKAI SELIPAR SEBARANGAN SAHAJA HAHA

nurul barakah said...

hoho...ni kira dasyat juga ni...salam kenal dari Nurul juga...terima kasih dtang melawat Nurul...

Dayana Bahar said...

datang semula nak mengira komen ni.... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...