April 5, 2012

Keputusan Mati .

This is my decision . Jadilah apa nak jadi pun .
Ribut ke tsunami , this is my decision . No one can stop me . No one can say "NO" .
I make up my mind . Takkan berundur walau setapak pun .


Keputusan mati . This is the most difficult thing in my life . But i have to .

Okay okay for me this really hard .
Recently i got a scholarship for islamic studies in turkey . This is real good .
I wish to visit Istanbul . But islamic studies is not my choice .
susah nya nak tolak tawaran ni.
Scholarship penuh .

Tak pernah terfikir nak tukar aliran . Tak nak .

I realised apa tau, kalau setakat nak visit Istanbul tak payah laa..
The true intention is to further studies..its not pegi vacation .
kalau islamic studies i think i can do it .
Yes i can .minat lah jugak bab syariah . But basicly im in science course . Yang subjek agama ni just tambahan je .

So i make up my mind, apapun jadi , i will stay in science course . Thats it .
This is my ambition .

No turning back .


Thanks to my parents for always being supportive !
I will do my very best to achieve my ambition .


For me ..It doesnt matter lah tak further islamic studies pun .
Asalkan kite beramal dengan ilmu yang kita ada
dan sentiasa mencari ilmu untuk dunia dan akhirat .

inshaAllah, ada rezeki untuk visit Istanbul suatu hari nanti .

6 comments:

Cik Nur said...

fikir sebaik mungkin ye.. :)

C i k P i p i T e m b a m said...

kalau itu yg kamu hendakkan , gudluck la ! hehe. jgn mnyesal pulak.. hehe

Arina Shamsul said...

wah kalau kakak, kak pegi dik..ngeee..
tapi tu terpulang dengan kamu,
keputusan terletak ditangan kamu,
masa depan kamu,kamu yang perlu mencari jalannya..
haraf kamu buat buat keputusan yang terbaik untuk diri dan masa depan kamu :)

btw congratulation :)

Chic Na said...

buat keputusan yg terbaik ye dik. all the best! :)

9n0L4 said...

istikarah. best of luck dear. ;)

dyabunga said...

good luck ye..:D pk mana yang terbaik ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...