June 12, 2012

SIAPA pernah main bende ni ???

lame pulok tak update . internet mengada ngada macam ni la jadi nya !!


oh ye straight to the point , SAPE PERNAH MAIN BENDE ni?


Mainan ni dah lame dah..zaman bapak Cendol kecik dulu..
Cendol dapat jumpe mainan ni pun sebab OPAH Cendol still simpan lagi mainan bapak Cendol ni
hoho lamee kannn..
bapak Cendol sekarang umur dia 44 tahun dah !!
oh oh tua lah jugak ..tua tua..hahaha




best la mainan ni..leka pulok main nye..tengok gamba kat tape2 yg ade tu..








ONE more,ni ha mainan ni

yang ni nama nye Slinky..mainan ni tak de la lame sgt..Cendol ade main bende ni mase kecik kecik dulu
sekarang dah tak tau ke mana pegi nye bende ni
Cendol syak Abang Cendol dah makan bende ni hahaha * gelak kejahatan 





36 comments:

Yana Libra said...

hehe...sy pernah main lah dulu..

tp, saya takdelah tua sangat pun..huhu~~ :p

CikMai said...

tape2 gambar tu main lepas atok pergi haji ,bawak balik dari mekah, boleh tgk gambar2 kt mekah.,hehehehe...

~Sweet Honesty~ said...

sekarang msh ada lagi shiky tu..tapi ssh juga nk dpt..

Si Matatajam said...

Pict no.1 tu M tak penah main. Apa tu ek? Yg pict no.2 tu ada la penah main masa zaman sekolah dedulu

Masha Meisters said...

pict no 1 tu mainan ape ek? xpenah main kot...

kalau yang no 2 penahla..baru 2 minggu lepas anak saudara masha main..habis berbelit2 benda 2...

Wanieys said...

pic no 2 tu mainan ape heheheee tak tahu la...yg no 2 penah main hikhik

Chic Na said...

ok, dua2 penah main ms sekolah rendah. yg kamera tu nenek bwk balik dr mekah. :)

Wani Omar said...

saya pernah!! hee

N.Aima K said...

pernah main camera tuh..ms tu nenek bawa dr mekah huhuhuhu

Solehah Shamsuddin said...

yg tape gambar tu cme da gambar Mekah je.dlu solehah pnh men dgn tape tu,tp slinky tu igt2 lpe lak.xpsti pnh men or x.hehe

dyabunga said...

dua2 dya pernah main..haha

Miss BaNu said...

pic num 2 tuh dulu slalu main..haha ganaznyer abg die haha

Deqla manjew said...

menan yg no 2 tu deqla pernah main dulu...mak belikan..hihi..yg no 1 tu apa eh?? x sure pulak..

Nyue said...

Nyue cnfrm pernah no.2 jgkkk........menarik !

lelamaisara said...

dua2 pernah men menan tu...

are_lin@yu said...

prnah2..msa kcik2 dlu ni..hehe

Masz Sidek said...

yg no.2 tu pernah main... suka main kat tangga... hehehe

Cik Nur said...

pernah gak main.. yang tengok gambar tu, dah lama tak jumpa kan sekarang.

yang no.2 tu, skarang ada jual lagi.. macam2 bentuk dah ada sekarang ni..

Rohani Hashim said...

yg 2ng pic tu pernah main huhu. bila fikir balik apa la yg besh nya main gitu jer kan.ahaha dulu2 suka benor,smpai berebut2 laaa.

cendol said...

hhaha aah slinky spring tu main kat tangga,dy turun sendiri/naik kan haha

Cik Kay Jue said...

ckj pun tak pernah main yang no.1 tu.. yg no. 2 tu pernah.. leka mainnyer sebab tgk warna dia berubah ikut spring tu.. hehehee..

Dieyna said...

hehe permainan lama ni.. kategori tradisional punya...

eLLa n aLia said...

yang first tue apa? xtau.. hehe.. yang kedua tu penah..

eLLa n aLia said...

yang pertama tu apa? hehe

Arina Shamsul said...

gambar pertama tak pernah jumpa,apatah lagi nak main..hehehe.tapi kalau yang kedua tu ada belikan alesya.hehehe.tapi tak ingat bulan bila,yang pasti tahun ini juga :)

Misya Mialen said...

sy pernah main kamera tp yg kedua x pernah;)

Beckhrooy said...

slinky ke nama benda tu, suka main tme kecik2 dulu

Yumida said...

yg 1st tu x pnh main..pic ke-2 pnh tgk lam tv tp x pnh main jgk...haha..sadis kannnn

9n0L4 said...

yang kedue tu mmg nostalgia. hehe. sape ehhh reka mainan tu. ;)

mrs mell said...

suke main yg gelung2 tue.. hihik

hazfee said...

mainan apa tu cendol. yg 1st tu?hahaha

cendol said...

yg pertama tu Cendol pn x tau la ape nama dia =p

ejulz said...

lama x main tu.. hehe

saifulizan shaari said...

2-2 pnah main....skrg tak jumpa dh benda alah tu.skrg men ps3 dah....hahahaha

Adylia Qarissa said...

dengan laju dkna angkat tangan!!! dkna pernah main zaman kecik2 dulu..seronooookkkk

Anonymous said...

Cendoi..yg 1st tu view master. kameranya tu elok lg rasanya tp filem2nya tu rosak dah..kertas dah lama sgt kan..ada gambo2 disney, safari..

spring kaler2 tu opah beli utk kome kat pesta PD. tp kat umah opah ada lg segelung rasanya..aku punya ler tu..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...