July 16, 2012

Doktor oh Doktor !



tetibe teringat zaman dahulu kala
masa tu tgh bersedia menanti dibedah oleh doktor
dah ready ready tu..dah siap kene cucuk ubat pelali ke hape tah
tetibe nurse dtg dan cakap 

"Operation ni batal la dik,doktor dah pengsan"

ha?doktor pengsan?pelik kejap

oh doktor tu ade penyakit darah tinggi tah mcm mane dia pening kepale
dia pengsan masa otw dtg kat bilik bedah tu..
haha lawak pn ade
naseb baik dia tak pengsan mase operation
kalau tak,haku yg padammm

#doktor pun manusia biase,dia bnyk tlg org utk sembuh,tp dia sendiri tak terlepas dari sakit
#kuasa menyembuh bkn di tgn doktor,Allah yg mengizinkan sembuh ke tak..doktor cume membantu






40 comments:

Aine Ainun said...

Hehe, yela, doc pun manusia biasa...

Cuma, klakar gak kan...
Myb doc tu baru sah jadi doktor kot,,,die berdebar sgt..hehe

mama aryan said...

hahaha..kelakar la pulak,teringat citer member akak,kakak dia doktor,nak bedah org bersalin,last2 dia lak yg nak bersalin(sbb waktu tu dia pun peknen gak)..hehe

Masha Meisters said...

yes! u rite...Dr ni kire org perantaraan je...yg lain2 serah pada yang berkuasa...kdang2 xfaham dgn sstengah org yang menyalahkan Dr wat operatin sampai fmly dye mati...huhu...sadis sungguh yawl!

dyabunga said...

haha..first time dya dgr otw masa nk operation org pengsan..

~Sweet Honesty~ said...

hehe..doktor pn manusia juga kan..lucu pla doktor tu..hohoho

are_lin@yu said...

ada jgk kes cmni kn..hehe..dr pn manusia tak lari dari jtuh sakit ;-)

Edy Fee said...

dah doktor takde masa nak rehat.hehe pengsan la..sian gak.haha lawak pon ade

Wanieys said...

doktor pun manusia biasa mcm kita juga ka hihi

izan mama mia said...

hihiih..nasib baik kan...

Deq's Qienz said...

hahaha xprnh dengar la pulak cm gini..hehee

lelamaisara said...

yelah dik..DR pon manusia biase...Semua tu Allah yang tentukan...Doktor tu tulun aje kan...

9n0L4 said...

hehe. neves sgt kot. nasib baik tak pengsan di bilik bedah. :)

Nurul Husna Mohd Hassan said...

first time dengar ni :)

izz iizza said...

haru ni..camner bleh pengsan lak doktor tu..hihi..apapun memang semua ni kerja tuhan kan..mujur juga dia pengsan bukan masa pembedahan..:)

Deqla manjew said...

iye la.. doktor pun manusia jugak..bila2 masa boleh sakit mcm kita...

siti naqiah said...

hahaha, kelako lah, dokte pon pengsan =)

Chic Na said...

hahaha.. lawak ke hape ni? first time dgr doktor pengsan. tp betul jugak. doc pun manusia biasa kan. :)

mizz RFL said...

waaahhh nasib baik x tgh bedah dia pgsan.. tp mcm lwak gk la ble dgr xjadi bedah sbb doktor pgsan.. hehe~ lagu dlm blog ni wt rasa tenang dan insaf

Dieyna said...

kisah benar ke ni??? hehe macam kelakor pulak..

mia izzati said...

alamak biar betoi dokto pengsan huhu...ngeri ler gituuu

aReLaN said...

perghhh...takleh bayang doktor pengsan bila nak buat operation.aiyoo

Arina Shamsul said...

yup..sangat setuju dik...tiada kesembuhan melainkan dari Allah..

Cik Aini said...

haha
lawak la plak.byg kan tgh bedah cendol doc tu pengsan kan..lg haru sapa nk continue bedah plak :)

leakedknowledge said...

doktor ni terlebih mkn garam nie, tu yg darah tinggi tu..hahaha

Boni Kacak said...

hahahaha.. baiklah.. ni bukan calang2 kelakarnya k..hahahahhaa.. doktor pengsan??hehehehe

Yumida said...

betul tu sis...doctor hanya membantu..kengkadang manusia ni terlebih mengharap..cam my hb sllu membebel pasal patients yg merungut andai ubat yg dikasi x mampu menyembuhkannya tika itu...ubat pun perlukan masa utk menyerap n melawan penyakit..ubat ialah ikhtiar..lebih dari tu doa pdNya utk disembuhkan...kannnnn

lawak pulak bila cendol jumpe doctor yg pengsan..hihi

KorN said...

stuju la dengan cendol.. doktor pon manusia biasa jugak... kan kan kan

~LoVE PiNk~ said...

hehehe Dr pon manusia kanda asik rawat org jer sndiri pon lupe nk dirawat..hehehe

pape pon pengalaman kan..

Kesuma Angsana said...

seb baik doc pengsan dulu sebelum kita yg pengsan kan hehehe

Misya Mialen said...

Hehehe.sllunya doktor serba kebal tau.tp yala ini kes lain punya.hihihi

Miss BaNu said...

first time dgr doktor pengsan..maybe sbb kuat sgt bekerja kot..tuh yg sampai pengsan tuh,,

caliph shuriken said...

kdg2 doktor ni pengsan sbb dh penat sgt keje, x smpat rehat sbb tkejar2 kt byk hospital dlm satu hari...

elyna mirsada said...

laa..srius ad dktor pngsn cm 2..=)

Si Matatajam said...

Lawak la plak dr pun pengsan... Tp apa nak heran dr pun manusia biasa gak kan.

Solehah Shamsuddin said...

doktor tu stress sgt kot.dlm byk2 pekerjaan,keje jd doktor yg paling susah.dyorg mmg xcukup rehat.

Nurlyla said...

btul.. dktor pun mnusia jgak, boleh pngsan.. hehe.. ksian, dia pnat kot..

|shuhadaothman|TM said...

doktor pon manusia biasa jugak. heee. kesian dy :)

wan nurul hezrina said...

siblah doc tuh pengsan sblm operasi.kalau baknya ngah operasi tetipa fengsan..fening mak!

kita hanya merancang Allah penentu segalanya

Cik Nur said...

hehehehe..mmg baca mcm lawak, tapi tulah hakikatnyakan..doktor juga manusia biasa.. :)

Mr.Clive said...

doktor doktor ni adalah antara orang yang mulia hati dorang... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...