July 3, 2012

Rabbit Rabbitku Gangster !


ini bukan tuduhan tapi kenyataan .
Rabbit rabbitku Gangster!

ade banyak rabbit kat rumah,
rumah jiran jiran bising bunyi salak anjing,
rumah kitorang bising bunyi Rabbit rabbit bergaduh !

dah malam2 bunyi tah hape hape tah kat luar rumah.
rabbit2 ni ha bergaduh

diorang suke buat cubaan melepaskan diri dari kandang .
bile nak tangkap balik buh dlm kandang,cepat2 depa lari masuk sendiri dlm kandang
sambil buat muke tak bersalah !

pagi tadi nak jemur kain ..keluar2 tengok bersepah rabbit depan rumah..
posing muke tak bersalah je




tengok! muke bajet baik



laki bini..yg coklat bini,yg putih tu laki dia yg sgt pemaluu



suwit lah konon..lempang baru tau!

letak kale putih putih supaye muke ko nmpk mcm angel !
nama si mata beso ni Kolarbear


yg ni like father like son
sama je dengan rabbit putih tadi..
tapi itu bapak dia,yg ni anak dia 
sama kan?
name dia icilis




ketua gangster ! 
tengok muke beso nampk jahat !

nama dia Cindai



dia menyorok kat pokok mak 
bajet2 org tak dpt tangkap dia la tu





yg ni rabbit ganas
 ganas nye dia kalo gigit jari mesti kasi darah punye!
nama diberi Peteklis .




yg ni tukang makan pokok mak.
susah nak tangkap gambo dia mkn pokok mak.
dia pandai,tau je ade org dtg dia cpt2 duk diam
buat mcm tak de ape2 
nama dia Dince






tengok rabbit ni buat ape..

dia tengah intai nak tengok line clear ke tak..
nak buat cubaan melepaskan diri
jahat jugak ni..
nama dia Encon
semalam dia pecahkan kaca .




internet lembab mcm shiput vavii..nanti oke sikit Cendol bw belog korang :)
have a nice day !






46 comments:

Nyue said...

ahahahahah....rabit2 ni..ad yg garang suka gigit tgn..hehehe..sakit plak tuu..nsb comel..xsampai ag nk pukul..hehehee

Deqla manjew said...

gengster ikot tuannya la ni... hahahaha...

are_lin@yu said...

gaduh2 manja la tu kan..hehe

Kesuma Angsana said...

cendol.. geram lak tgk rabbit2 u ni!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Banyaknye Rabbit..comel2 semuanye...
hehe..pandai dia ngintai2 nak lepaskan diri.. :)

Masha Meisters said...

haha...gengster pulak dah...jaga2 la cendol tido nanti dyeorang debik sekali...kiki

Asyiqin Haulisah said...

hehe suka buat tuan dia marah. muka baik je.

leakedknowledge said...

apa2pon hang lagi gangster dr si bunny gangster tu smue sbb mereka takut dgn hang...hang AYAH LONG gangster...kekeke

rAIHan said...

rabbit yg cute pon bole jd gangster ka? haha..

jemputlah ke blog:
http://sukacakapsorang.blogspot.com/2012/07/belajar-bahasa-korea.html

Solehah Shamsuddin said...

byknye rabbit.cendol jual ke ni?

KorN said...

banyak nye rebit... cendol bela bape ekor rebit ni cendol? kalo dah bela mesti x sampai hati nak buat semelih utk makan kan..

lelamaisara said...

banyaknye rabbit die...nak satu boleh tak...

ada mcm perangai ea diorang..hehe..mesti cendol selalu kena buli ni ...

Zul De Alexis said...

wah comelnya..nak seekor...haha

Si Matatajam said...

Ha ha mcm la rabbit tu.na Cendol.... Tak tahan siap dok check line la plak.. Tangan gatai lg ni. He he...

wan nurul hezrina said...

cumilnya rabbit..dulu kat umah melaka mmg bela banyak tapi cepatgak mati.tak sihat..tapi rabbit2 cendol sihat..eh cendolnie banyak bela pets ek?

Kamal Lee said...

Macam macam name ade. iclis la, dince la, peteklis la. yang tak boleh blah name ketua gangster, Cindai. Hewhew. :))

cendol said...

tak jual pun :) semua hodoh sape nak..haha

~CAHAYA~ said...

wah bestnya, tingin lak nk jg arnab... susah x nk jg arnab???

Chic Na said...

itula. dah tuannya kakak besar kan. huhuhu.. ;)

cendol said...

arnab tak tahan sakit nanti cpt je padamnye..haha
tp taik arnab bulat2 je..sng nak bersihkan,bau pun takde..tak mcm taik kucing..busuk gila kn..
tapi air kencing arnab la yg busuk..
yg lain rasenye tak susah sgt..
tp double triple susah kalo ade arnab jahat mcm ni.haha

cendol said...

pet yg dirancang rabbit je lah.ade 13 rabbit
tapi pet yg tak dirancang pn ade mcm tikus,cicak,kucing jahat..2 semua tetibe je ade n mnyakitkan hatiii hehe

cendol said...

tak sanggup nk mkn rebit busuk cam ni!!haha

cendol said...

muke je comel.perangai jahat .haha

cendol said...

cis! =,= aah mmg pn..aq nak buli hang la!

cendol said...

geram?pukol je rabbit ni

Miss BaNu said...

hehehe amboi mcm2 ragam rabbitnya tuh...tpi semua comel2belaka...

Cik Nur said...

comel2 semuanya..! hebat betul diorg boleh tembus sangkar ye..
nanti cendol kena kuatkan setiap penjuru sangka...hihihi

cendol..lagu ape ye kat blog ni..hihihi

aReLaN said...

nama memang da bomb la sekor2.hahaha...nak bela rabbit gak tapi konfem tak terjaga la.keje pagi sampai petang tiap2 hari.wuuuu

~Sweet Honesty~ said...

ramainyee gangster2 cendol erkk.. bole jdi pengawal keselamatan kn rmh kan..haha

Yana Libra said...

hehe..pandai betul arnab cendol ni eh~~

saya mmg tak berani nak pegang arnab..takut kena gigit..huhu :P

izan mama mia said...

nama pun cam gangster..huu..rabbit...

IntaNBerliaN said...

wah, byknya arnab.. tp dulu sy pun ada bela.. skrg dah xda :-)

p/s : awak menang GA mama mia ek.. dpt hadiah dr s850.aya?.. nanti bagi alamat yer... bagi dekat komen box blog saya pun xpa...thanks :-)

Edy Fee said...

hahaha kalau dia lolos lagi...
goreng je dlm kuali

Nurlyla said...

arnab tu binatang rodent kn? mkn taik sndiri... lalalala ~



*arnb mmng comel.. :)

Boni JLL3 said...

wah!! comelnya.. nak satu boleh???hahaha

Cik Aini Lavender's said...

amboi...kemain lg eh nama pun cindai...
dah nk dekat2 cendol dah..hehehe jgn marah ye cendol =p

**erkk br smnggu ai xdo dah betukar wajah ye cendol :)

syafiqakarim said...

nak sekoqqqq

mama aryan said...

comel betul arnab2 tu...

Masz Sidek said...

hehehehee... besar2 jer rabbit tu...
semuanya cute..

ஜ miss klanika ஜ said...

gamaknye kalo difilemkan pon laku nie. hehehe

uncle said...

tudia aih....ganaih sungguh rabbit dia...meh sini kat uncle...uncle baut magic tukar ke daging burger hahahaha

Yumida said...

aaaaaaaaaaaaaa! comelnye!
wa gerun..nampak macam gangster!
cindai tu...kiut!

Wanieys said...

banyaknya rnab cendol..kat umah wani ada sekor jer...hihihi

Mr.Clive said...

hahah konfiden jer nak larikan diri...hehe...alaaaa,comel laaa!!!

9n0L4 said...

hehe. rabbit pun tgu line clear. ;)

caliph shuriken said...

byknya bela rabbit, mcm jenis kn.. sy bru bela mix chincilla ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...