August 27, 2012

ape bahagia ?



Orang Kaya belum tentu bahagia kan? 

" Bahagia itu dari dalam diri  kesannya zahir , rupanya maknawi ."
>.< meniru ayat pacik UNIC  



so, apa definisi bahagia korang?






32 comments:

Masz Sidek said...

Bahagia.... bahagia....
hmmm susah nak jelaskan apa bahagia...
hati yg bahagia.... gumbira...
hidup bersama keluarga tersayang... tak susahkan org lain... redha dgn apa adanya...

Nurul Husna Mohd Hassan said...

bahagia kalau dapat kumpul dengan family :)

mamavogue said...

bahagia bila redha dan bersyukur dengan apa yg mamavogue ada sekarang ni :)

Kesuma Angsana said...

bahagia for KA bila hidup tenang jiwa xde gangguan makan pakai cukup serba serbi dan amalan cukup hingga ke syurga

Nadia Elena said...

rasa bahagia bila dah kenyang.. =D

syafiqakarim said...

peroleh sesuatu dgn restuNya

Arina Shamsul said...

Bahagia itu bahagia lah! Hahaha.

Kebahagiann itu akan dimiliki bila kehidupan kita berlandaskan AL- quran dan sunnah :)

Betul tak dik ? :)

fadh leyanie said...

bahagia itu rasa hati yang lapang,tenang tanpa kekusutan.. dan seronok dan 0%masalah.
sebab tu la hospital bahagia lokasi bg mereka bahagia.

leakedknowledge said...

bahagia tu subjektif...bahagia aku lain bahagia hang lain...bahagia aku, klau org len bhagia aku pon bahagia :)

محمد رازيق said...

bahagia dengan rahmat-Nya :)

Cik Nur said...

Bahagia bila diri di uji, kerana tahu ALLAH sentiasa disisi kita... tapi kadang2 tu keadaan buat kita rasa rimas bila di uji...

boni kacak said...

entah la.. bahgia tu saya tak tau macam mana...

dyabunga said...

susah nak terangka.huhuhu

lelamaisara said...

bahagia bile diri disayangi..:)

duniafana said...

bahagia dengan rahmatNya

haz said...

btol3.. rupa paras dan kekayaan itu tak penting. jga tak melambangkan kebahagiaan.

bahagi itu datang apabila diri disayangi seikhlas mungkin dan bersyukur dengan apa yang ada =)

SYAH'IZZAT said...

bahagia ngan nikmat allah, bersyukur and berusaha untuk mnjadi lebih baik! :p

unsecretostory said...

Tenangnya hati :D

Si Matatajam said...

Bahagia itu milik Allah mohon lah kebahagiaan tu dariNya...

Cik Aini said...

bahagia bila mn diri dilengkapi & dikelilingi oleh keluarga yg bahagia.saat itu terasa diri begitu sempurna dgn rahmat yg Allah kurnia kan :)

Niesa said...

ssh nak describe maksud bahagia.. -_-

mselim3 said...

Bahagia itu letaknya di hati...oleh itu kayakan hati dengan sifat2 mahmudah...pandangan saya aje tu...

peace....ingat Allah hati jadi tenang..

Wanieys said...

xkaya xper asal suami n anak disisi dh cukup bahagia

are_lin@yu said...

betul tu..bahagia bila orang disekeliling kita turut bahagia..hehe

9n0L4 said...

bahagia bila ade org tersayang di samping sentiasa. ;)

inche hlovate said...

bahagia tak dapt diungkap dengan kata2 ianya hanya dapt dirasa..chewwaahhh

LadyBird said...

bagi lady bahagia itu apabila kt menerima ketentuan takdir seadanya dan bersyukur kepada-Nya.. mungkin org lain tgk kite sengsara tp hakikatnya hati bahagia menerimanya.. <3.. sy br nak belajar mendalami erti bahagia.. jom same2 nak..

Eca Dwinky Asha said...

bahagaia bila ada dia disisi saya :)

babycomel said...

bahagia bila diri bersyukur & menghargai setiap apa yg diberi & yg dimiliki

aku HaniAsyira said...

bahagia bila kita rasa diri kita tenang.. siapa yg bahagia bila hidup smooth je kan?? lagi2 tahu keluarga sentiasa disisi disamping Allah juga ada untuk kita.. =)

Deqla manjew said...

deqla bahagia bila ada yg menyayangi deqla, deqla bahagia bila org yg deqla syg sentiasa di sisi susah ataupun senang, deqla bahagia bila org yg deqla syg juga bahagia... :)

BAHAGIA. itu yg dingini sepjg hdp kita di dunia dan di "sana" kelak..insyaAllah...

izz iizza said...

bila bahgia akan terpancar pada zahir...tapikan iza x bahgia pun zahirnya nampak happy juga...confius lak..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...