August 22, 2012

Kebiadapan di akhir Ramadhan,Kekurangan Ajar di pagi Syawal


tajuk kurang sedap dibaca.berat mata yang membaca,berat lagi mata yg memandang.haha FAIL!

KEBIADAPAN DI AKHIR RAMADHAN

kami menutup akhir puasa dengan berbuka di masjid.
muslimin,muslimat kompem diasingkan tempat berbuka,
nenek indon si penjaga masjid tegur lelaki yang tetiba tersesat duduk sorang di tempat muslimat.
"lelaki pegi lah duduk di sana.sini tempat perempuan."
All of sudden, "kau ni apehal ha pompuan?!mulut kau tu tak boleh ckp elok sikit ke?!"balas si lelaki tadi sambil blah dari situ.
nenek tu pun terdiam je.tak jawab bnyk.
selesai berbuka,lelaki tu dtg jumpe nenek tadi, teka dia nak buat ape??

mintak maap??!!?? 

maki hamun??!!??

dia maki hamun nenek tu.perhhh tahap kebiadapan yg superbbbb!! 
lepas dia maki hamun,dia terus blah keluar dari masjid tu.

nak tengok ape ke jenis nye seseorg tu,tengok la mcm mana dia handle dia punye hanginn monsunnn


KEKURANGAN AJAR DI PAGI SYAWAL

Non muslim,non malay, datang open house Hari Raya,pakai baju renang  . macam baju renang. pakai short pants.macam seluar renang tu.melekat ketat.seluar dia labuh..labuh dari spentot.tau spentot?Spender.Underware.

perangai yg kekurangan ajar di situ.agak2 la weh.dtg rumah org utk berhari raya,Bukan nak suh pakai kain batik,baju kurung ke hape..at least pakai la long pants! dtg raya mcm nak pegi disko ke hape jadah.
ohhh!!lupeee!! 1 Malaysia???respect others!

54 comments:

CikMai said...

kesian nenek tuh....

Nurrul said...

tak salah pun kalau beradab sopan.. bukan kena bayar.. :")

Michelle Hopell said...

ya la kan .. pakai la leklok sikit. sabo je la cendol.
btw nak ucap selamat hari raya kat cendol ^__^

Cinta Misteri said...

Lelaki tu mmg biadab. mentang2 nenek tu indon, dia boleh kurang hajor macam tue. Siang2 lagi dia dah biadab sebenarnya, tak menghormati masjid. Dah diasingkang, so duduk jelah asing, yg nak menempel kat mak/makwe tue aperhal!!!!!

Jiran CiM india, last year kami buat open house, aunty tue siap pakai sari tutup kepala, uncle punyalah handsome pakai kemeja & slack. sebelum ni kitorg tengok aunty tu cuma pakai baju kelembak memanjang (tau tak....alaaa baju kelawar tye) yg uncle plak, memanjnag pkai short pant kotak2.

Cinta Misteri said...

Uittt uitttt...Cendol!!!

Selamat Hari Raya... jangan marah2 tau...

boni kacak said...

yeah.. respect others

Arina Shamsul said...

Emmmm..macam2.. Ye dik..kalau layan memang memanaskan hati je..ngeee

Nurul Husna Mohd Hassan said...

makin ramai yang tak berbudi bahasa sekarang ni. akak raya baru ni ada jugak benda jadik. kami pergi beraya, jalan kg. kan kecik, tiba2 bertembung dengan 1 kereta. kami nak undur memang tak boleh sebab simpang memang jauh sangat2. so, kakak akak bagi arahan kat kereta tu sebelah kanan ada simpang. lepas tu tiba2 orang laki dalam kereta tu, buat isyarat tunggu & tiba2 tunjuk penumbuk kat kami. lepas tu kereta tu masuk simpang, kami pun jalan dekat dengan kereta dengan niat nak cakap terima kasih tapi tiba2 orang tu cakap sabar sikit boleh tak. kakak tak sempat explain pape orang tu terus pergi. haish kecewa sangat2. kami sedar diri, kami naik viva je, orang tu naik honda :'(

Dkna Abza said...

Selamat hari raya. Manusia nie tak sama tahap kesabaranya.

Hanif Idrus said...

Ini semua ikutkan perasaan marah...tu yang hilang hormat pada orang dan diri sendiri...

Kita kat Malaysia ini masyarakat majmuk...kena faham semua budaya ,,emm

Cendol said...

tu la pasal.payah beno nk bbudi bhse.bahasa jiwa bangsa

Cendol said...

^_^ thanks michelle comel

Cendol said...

tu la..Cendol yg tengok pn rase geram sgt kat laki tu.kuang hajo bebeno!
emm mmg ade kan steng2 tu yg reti bahase,pakai elok2 je.yg kurang asemm ni yg suke buat donno je.tak respect org lain.

Cendol said...

selamat hari raya juge Cim =)

Cendol said...

absolutely

Cendol said...

melebo hati kak oiii..haha

Cendol said...

ape ke jenih nye manusia tu?ha dia meroyan ke senggugut ke hape?haha pedulik hape!nak belagak plak mntng2 naik honda?ceitttt!!!mati nk masok kubur ngan honda dia tu?ckp camni kat dia"aleeehhh honda je punnn.kat rumah aq ade mecerdeihh tak kecoh pn" haha pndai tipuuu >.<

Nurlyla said...

yg pkai pndek2 tu kurang sense tu..

profmie said...

selamat hari raya aidilfitri..
sabar2x..
memg pUn ade manusia yg bersikp sedemikian..
tp jgn riso msh ade yg berbudi bahasa..=)

Si Matatajam said...

Satu Malaysia, satu Malaysia gak..jgn la sampai tak respect org lain... Tatasusila kena jaga gak oiiii..

Nurul Husna Mohd Hassan said...

kih3. macam mana nak cakap, tak sempat nak explain orang tu dah pegi dulu. hehe

Niesa said...

ai..PMS ke apa dak laki tu??betul2..respect others..!

Mr. Doctor said...

Aduh... biadap sungguh.. mentang2 syaitan dan terlepas terus ikut petunjuk makhluk laknatullah tu ya.. nauzubillah..

Mieya Atiera said...

Setuju sangat dengan entri nie. Banyak nilai dan teladan yang boleh kita ambil sebagai iktibar.

C'Jai said...

Sayang pahala puasa sebulan dileburkan di malam terakhir ramadhan..
:)

zOeY zAu YaH said...

hurm...x hormat sesama manusia.

syafiqakarim said...

tak kire hari apa. tak kire usia berapa.
skng semua main bedal saja.


nak duit raya weh.hahaha

amir aizat said...

ish2 manusia2, huh

Cik Nur said...

kasihankan nenek tu, xde siapa ke yang tegur lelaki yg kuang ajo tu..?

izzati_bloging said...

org mcm nih lembut2 mmg x jln ... dgn pakcik askar misai lentik garang bru ketaq !!! hahahaha

Cendol said...

btol tu c'jai

Cendol said...

2 la pasal.ikot kan hati nak je maki balek tapi karang same2 plak kurus puasa ngan dia

Cendol said...

same2 le kite saling mngigatkan

Cendol said...

haha mmg tu agaknye senggugut kot

Cendol said...

betui tu M..ni tak,depa main redah je belake.spoting kene bertempt kalo dh gaya mcm mnghina,show no respect towards others,itu sudah lebihhh

N.Aima K said...


Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin dear

teruknya dia..dah sudah tu sudahla...

hmm kena beritahu kat kawan-kawan agar berpakaian sopan la lepasni..

LadyBird said...

kurg ajar sungguh budk tu.. sampai hati..

Cendol said...

haha duit raya?lebih umo hang ni.

aNiss :):) said...

ehh. terok benor laki tuu. haha.
eh ada gak yang g raya pakai bju tak cukup kain? even non muslims pun, agak2 laa yaa :DD

lelamaisara said...

lar...kecian nenek tu..tak patut betui la...
isk isk..

Nurul Husna Mohd Hassan said...

baru ada mood nak update hari ni. fuhhh -.-''

Cendol said...

semua org tengok je sebab malas nak layan kerenah dia.lelaki tu mcm panas baran sgt.lagipun mase dia gaduh tu kat tmpt perempuan.kalo kat tmpt lelaki maunye dia kene penumbuk seliang dua bak kata abg Cendol.haha

Cendol said...

ha tembakkkk je!

Cendol said...

laki tu tak kene pelempang tu pasal.haha
em emmm agak2 la nk tayang spentot pun.haha

Cendol said...

kurang ajar kurang asam sume cukup

9n0L4 said...

hehehehe. kiut la cik alia kite punye angin monsun. apelah lelaki ti kan. pose pun nak naik angin.

dyabunga said...

mmg kuang ajar mamat tu..xreti hormat lansung..dya plak yg bengang

Wanieys said...

jg adab dan sopan baru org suka huhu

Deqla manjew said...

habis pahala puasa dia kot.. haihh...kuajaq!!

izz iizza said...

ada cara x untuk menangani sikap kurang ajar..ada antara sil iza leh di kata kategori itu..eksyen sesangat

Cendol said...

haha.lelaki tu jenis pns baran kot.hmm tah hape2

Cendol said...

cendol pn bengang!

Cendol said...

haha lempang je sedas.haaha

izz iizza said...

haha..kalau la boleh lempang sekali..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...