August 7, 2012

taip 5 minit


Dah lebih separuh Ramadhan berlalu. Hanya Allah je yg tahu dgn ape kita habiskan masa berharga ni.
dgn lalai?biase macam biase? luar biase ? 

Semoga ramadhan kali ni lebih baik drp sebelumnye.
Maksud lebih baik tu mestila Ramadhan kali ni dpt mengubah kita ke arah yg lebih baik.bukan dlm Ramadhan ni je,tapi dlm masa yg seterusnya.

moga kita  istiqamah dlm amalan.

selalunye awal2 ramadhan org semangat,dah akhir2 saf2 kat masjid mula kurang..
patutnye dah nak akhir2 ramadhan ni le kita hargai,makin syg nak lps kan Ramadhan.
makin sebok kita mencari Lailatul Qadr,bukannye mengejar lailatul Kamdar.

peringatan kite bersame ^_^


mintak hampunnn maapp kpd GSF sume sebab tak bw,internet shiput2..otw nak pegi la ni ye tapi tak tau bile sampai..


46 comments:

Chic Na said...

betul tu cendol. moga berterusan. tq mengingatkan. :)

pelan2 sedut ye. hehe..

Fikri said...

A ah, makmum dah semakin kurg dh skrg. Mungkin aktvt buat kueh raya dah start kot. Hehe :D

Si Matatajam said...

Harap lps Ramadhan pun kita Akan jadi lebih baik... Klik2...

~Sweet Honesty~ said...

cepatnya mas berlalu.. sedihnya ramadhan nak meninggalkan kita..

Cik Aini said...

cepat kan masa berlalu..
pejam celik dah nk abis posa.dah nk raya pun...
terawih pun bleh kira je bapa kali pergi..adoiii

cik dah faridah said...

betul2 kang masjid surau dah berkurang saf...cik msg2 sibuk mencari baju raya...wat kuih raya lagi...
tp cik dah pun sama gak selang seli pegi terawih..bukan sbb wat kuih @ soping raya..ada hal yg x dpt dielakkan

Nyue said...

windu dgn cendoll...hehehehe...
tu la.kat masjid saf semakin berkurang utk terawih..nyue pon kekadang miss jugak terawih...

Deqla manjew said...

akhir2 ramadhan ramai cbuk nk buat persiapan raya..kat surau umah deqla pun mcm tu la...memula jek ramai org...akhir2 ramadhan kan malam lailatul qadar..rugi x amek peluang...

Edy Fee said...

yup.amalan biar sikit tapi berkekalan...
selmat beramal

Semut Senyum said...

Sekejap je masa berlalu... apa pun, moga kita dipertemukan dgn lailatur qadar

9n0L4 said...

tu pasal lah LCW kalah kan, mesti ramai tak gi solat terawih. huhu.

Masz Sidek said...

berubah kepada yg lebih baik... Insya-Allah...

lelamaisara said...

cendol rindu jugak sama kamu dik...:)

tempat akak tak da kamdar la dik..hehehehe

aku HaniAsyira said...

tulah.. terasa jugak dalam diri ni.. aduhai..

Cik Nur said...

selalunya, kamdar mmg penuh akhir2 ni..
masjid atau surau lak kurang..

inche hlovate said...

haha thu takpe..makin nk habis ramadan makin pendek saf kat surau

elyna mirsada said...

wow 5 minit ke taip entry nie?jom join segmen ely anjurkn..he2

kayyana said...

InsyaAllah.. semoga kite sama sama mendapat hidayah daripada Allah SWT...

Niesa said...

InsyaAllah..semoga Ramadhan kali ini memberi lebih makna kpd semua org!

#hari ke18 Ramadhan dah..selamat berpuasa!! :)

Karukord Jagau's said...

Salam ramadhan (^_^)

izz iizza said...

semoga ramadhan kali ini menjadi ramadhan yg terbaik dari yg sebelum2 nya..:)

UmmiSyarni said...

sentap woo ayat last tu.lailatul kamdar yer.haha...

O CIKTEDDY said...

InshaAllah..aamiin ^^

Masha Meisters said...

penantian lailatul Qadar...insyaallah...

ei...naik atas sipot memgla lambat..naikla atas rusa ke...laju ckit...haha

Rohani Hashim said...

akak xprnah brkamdar. ahaha sbb malas,lgpun husband mls nk melayan.dia rela prgi tempat yg tak ramai org even mahal sikit. mslhnya time cenggini ada ke tempat tak ramai org ;)

N.Aima K said...

alahai... saya pun nak minta maaf sbb jarang BW jg

Wanieys said...

a'a kt masjid tu dh tingga berapa kerat jer....thanks atas peringatan ni cendol

nadia farhana said...

ye semoga ramdhan kita jauh lebih baik dari sebelum ^___^

izan mama mia said...

sekarang mood dah nak raya..sepatutnya diaakhir2 nie..kita makin kuat beribadat....

wan nurul hezrina said...

dah ramadhan akhir2nie surau lengang jer kt umah nurul2 kata hubby=(sedih semoga kita masih bersemangat beribadah walaupun dah hujung

Cendol said...

dah habih pelan.seloww and smoothieeeeee

Cendol said...

haha yelah kot. mak cendol pn buat kueh raya tp siang hari.malam teraweh

Cendol said...

Aminnn.thanks M

Cendol said...

tak pe lah kalo gitu kan.nak buat cmne.tp kalo boleh mesti kita nk merebut pahala ramadhan kan.

Cendol said...

ahaha suke nye >.<
rndu kamu jugeee nyue!

Cendol said...

Aminnn.

Cendol said...

haha.semangat tu.cendol tak tngok pn.malas.nak tau result je.haha

Cendol said...

yap.true story!

Cendol said...

ye.Aminnn

Cendol said...

haha.jgn sentap bnyk2.

Cendol said...

tak pe kak ^_^

Cendol said...

betul !

Cendol said...

setuju nagn kamu.slmt beramal

Cendol said...

haha naik ats cheetah la plg laju tapi takot kene ngaaap!!

dyabunga said...

mcm siput?siput apa?dya siput sedut..haha

Yana Libra said...

orang skang ni dah sibuk nak beraya kan~~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...