September 10, 2012

Im Back!



Alhamdulillah,lega dpt bersiaran lagi .sesape yg kirim awan tu,sorry to say, awan dah cair la. =( (=
haha baru 5 hari di Eygpt,wah rase mcm lame je tak berbw.
First time sampai eygpt, "Wow!" eksited!!

tapi takot pak arab jugak.takot sikiiittt je. 



baru 5 hari tapi dah meneroka lah jugak tmpt2 menarik.contohnye kat saidina hussin .
kat sini bnyk org jual2.mcm2 jenis jubah.ha ape lagi,kegilaan membeli jubah.mcm2 ada!
haha best!mcm2 gelagat ada.

ada pak arab promote barang dia,dia jerit mcm ni,

" Malaysia!!Malaysia!! Harga gila!! harga runtuh !!"

satu je gambar sempat ambik kat pasar saidina Hussin ni sebab ramai sgt org n
 diri sndiri pn busy  shopping :p

masjid saidina Hussin .

mcm kerenah arab ni.btw,bahasa arab amiyah sgt interesting.seronok belajar bahasa baru.


dah tengok lab,dewan kuliah.huh eksited rasenye nk start kuliah!

Misi kami BUKAN nak jadi doktor muslim,
tapi nak jadi Muslim yg doktor.
eh?ade beza?
haha banyak.


tenkiu veryy much kpd mereka yg sudi menjengah ke sini tlg menyapu sawang.
cendol akan berdikit dikit berbw ke belog korang ye.huh huh rindu nak terjah teratak korang ni!! istanna! istanna!


81 comments:

Cik Aini said...

alahai..
sonoknya..

besar2 & tggi pak arab mn x takut nya kan.hehehe
eh yg satu cendol nih?
ngaji baik2 ye,take care kat tmp org =)

Deqla manjew said...

deqla kirim awan nano! bawak blk takk?? hihi.. best la dah smpai ke arab!!

Everything's Everythings said...

Wahh bestnya ;D
ap beza muslim doktor dgn doktor muslim? ^^

leakedknowledge said...

wow dh smpai sudah..belajar leklok jgn lepaskan pluang tu..err, klu ada jodoh, jgn segan2 kahwin pak-pak arab di saner ya..hehe :P

Nurul Husna Mohd Hassan said...

jaga diri kat tempat orang cendol :)

Chic Na said...

mcm seronok je nampak. amboi sempat shopping ye cendol. huhu.. semoga dapat jadi muslim yang doktor. ;)

Rapunzeel Cikilolo said...

hati-hati di negara orang...

are_lin@yu said...

wahh beznya cendol dapat pergi tmpt orang...terokai dunia mereka ya..hehe

O CIKTEDDY said...

wah..moga Allah berkati ^^

Wanieys said...

wah bestnyer cendol dh smpau egypt..nk hadiah dr egypt muahahahahaha :p

Cik Nur said...

Miss you to cendol..!
jauhnya cendol... kalau tahu cendol nak g jauh, cik nur jumpe cendol pun xpe... ingtkan nak ke PLKN...hihihih....

bila balik malaysia ni....hihihihi

SYAH'IZZAT said...

bestnye gi luar negaraaaa :)

Nadia Elena said...

wahhhhh bestnya!!!!
jeles tengok... ^_^

Si Matatajam said...

Wah rindunya kat Cendol... M tak nak awan tapi kirim la souvenir comel dari sana. Hak hak hak... Tahniah Cendol sb dapat further study kat sana... Hebatnya Cendol...mesti best bleh timba pengalaman kat tempat org..study bebaik tau..fuhhh! Bakal doktor tu...

Kesuma Angsana said...

KA tunggu cerita2 terbaru & best ye!

I love Sleep said...

ole-ole untuk ILS ne?? hehe

afiah_yaa said...

Salam kenal...bestnye g jln2..lalu singgh sini..nati jgn lupa folow molow sy lak erk..:)

lelamaisara said...

cendol...jauhnye kau g dik.....huwaaaaaaa..nak itut........rindunye kat kamu...dah lame tak jumpe...eh pernah jumpe ke...hik hik....

aku HaniAsyira said...

orh, ogt asing2 kuliah tadi.. semua sama je ei.. kirim jubah satu!! aritu teringin nak jubah hitam yg mcm ada cekak dan manik dekat lengan baju.. bolehlah.. keh2

boni kacak said...

wah.. jauh betul dia pergi ye?? tak pe. saya doakan agar awak berjaya membawa pulang kejayaan untuk diri awak dan juga keluarga.. amin :)

Yana Libra said...

blaja rajin2 ye..nanti GSF leh dapat diskaun kalau sakit nanti..hehe~ :p

C'Jai said...

Alhamdulillah..akhirnya menjejakkan kaki ke Eygpt ye bakal doktor.... Bertambah lagi member blog akak yang berada di bumi Eygpt...semoga pulang nanti dengan kejayaan yg cemerlang...HAti2 di tempat orang ye...

UmmiSyarni said...

Wah,lama tak singgah sini.tup2 tuan tanah dah fly!Cendol dok uni mana? Ada anak kwan akak pon baru fly amek medik kat sana.

piko ija said...

bile nk g egypt jgk nie..hihih

Cendol said...

awan nano kene mintak kat hafiz tu.hahaha

Cendol said...

doktor muslim tu dia doktor tapi muslim.kalo muslim doktor tu dia adalah muslim dn dia jgk doktor.haha paham tak?tak paham ?-_- heheh nak awan?

Cendol said...

ye ye mista kopi.jgn segan2,ckp je lah hang nak kirim mak arab satu!kan kan?hahaha nanti aq ejass sorang boh utk hang

Cendol said...

ade je pak arab kecik,tapi berhati hati tu perlu..kat tmpat orgkan..cendol yg mane2 je ai..hahaha :P

Everything's Everythings said...

tak phm plak.. xpe lepas ni kau buat entry psl doktor muslim.. ;D
awan boleh juga kalau lepas la takut kena tahan dgn immigration curi awan egypt hak2

Edy Fee said...

wah seronoknye sampai sana..bestnye
bila la dpt merasa jejak kaki ke sana
ahlan wasahlan egypt

Bulan Syurga Firdausi said...

Allah...baru ana tahu :) alhamdulillah... dewan kuliah banaattt xde rijal la dlm tu?

faridah nazurah said...

wahh bestnya dia kat sana.. hai bakal doktor :)

Miss BaNu said...

wahhh sampai ke Egypt tuh..seronoknya dapat pergi tempat orang..apa pun good luck yer cendol..semoga mendapat kejayaan yg diimpikan..nanti tngkp gmbr byk2 kat sana tau pastu upload kt blog boleh la kiteorg tengok gak hehe..

onn Lajer said...

wah merantau sampai dekat dengan kubur firaun

QasehnyaRania said...

jauhnya membawa diri ...cmna nk belanjo ekkreim ni...huhu
done hb

Cendol said...

tenkiu boni :)

Cendol said...

hahaha meh la sini.terbang naik burung!

Cendol said...

haha cendol pn tak beli jubah mcm tu.kehkehkeh.beli yg biaseee je

Tinta Lana said...

Assalammualaikum.

Cendol..ingat lgi dikau dengan nama lana long tu ea,hehehe. Senyum ak dibuatnya.. :)

Ok..ak kat sini doakan dikau dgn kawan2 berjaya,sabar harungi cabaran kat sana.. untuk ko cendol..tulislah misi MUSLIM YANG DOKTOR tu besar2 kat dalam hati,dengan kat mana2 yg ko rasa sesuai.. semoga dikau kekal dalam landasan tu..dan semoga esok, bila tiba masa,tercapai title tu..

eh,aku sebak..apsal ni..tolong panggil kan Clark Kent,keh3.

jaakechik said...

di egypt? wahh sonoknya. bertuahh laa... nak gi jugak bolehh? ekekkee

Cendol said...

miss u too M :)
tenkiu M doakan cendol tau kalo teringt2 tengah mkn cendol.hehe

Cendol said...

awan nak?

Cendol said...

uni al azhar ,Cairo

Cendol said...

haha pyramid berape ketul??hehe

Arina Shamsul said...

Tahniah dik :) semoga Allah memudahkan setiap urusan dan pengajian kamu disana :) belajar rajin2 tau :)
Kak doakan keselamatan dankejayaan kamu dear :)

Good luck,take care :)

~Cik Sweety~ said...

syukur alhamdulillah dik..smpai jugak ke sana..balaja elok2 tau.. jgn nk berseronok jek..untung2 dpt pak arab jdi calon suami..jhehhehe

Cendol said...

haha takde lah.imigration tak tahan pn amek awan.awan kan bnyk.depa tak kedekut ah. :P

Cendol said...

ehhehe mmg seronok :P
tenkiu kak puluttt!!

Cendol said...

balik malaysia?ntah.kalo ade duit buleh le balik.kalo tak,tunggu lah habih belajo 6 tahun.

Cendol said...

dlm dewan kuliah tu semua perempuan,pensyarah pn perempuan.tp dlm bgnan tu ade la rijal ntah pakcik arab mane tah.maybe penjage lab ke ape.

mselim3 said...

moga sukses belajar kat sana k...moga pergi kat sana nanti banyak bawak ilmu untuk berbakti tanah air kita Malaysi k...dan kalu nak jd doktor jd doktor yang beriman..pape2 lah janji yang terbaik k..

trah zain said...

wa, congrats dik ^^
good luck ea, bittaufiq wannajah (^___^)

Isabel Diaz said...

Bestnye. amik kos ape ke sne?

Arham Md Ali said...

Haha welcome tu Egypt! Mesti dah muak dengar ayat tu kan dari Arab?

Niesa said...

wahh...bestnya!eh2..pak arab pn pakai avanza...tc cendol! =)

Nurrul said...

Merajuk tak ada bawa ole2 awan.. :"P
*Wahh , seronoknya merasa di negara Orang..
Jaga diri taw kak :")

9n0L4 said...

nnt dapat view dan komen dari blogger eygpt la pulakkkk. hee.

dyabunga said...

ala..baru nk tnya mana ole2 awan dya..hahaha..rindulah kt cendol..lama xsinggah kat sini:P

N.Aima K said...

alhamdulillah..happy for you..
nnt nak dekat-dekat balik cuti..boleh la buka order utk jual jubah..i loike..akak will be one of the customers !yeh

Edy Fee said...

dtg komen blog org jauh lg.hehehe

Mieya Atiera said...

Wah, bestny dapat merantau di negara orang

-meeSUPERGIRL- said...

tudia ... alhamdulillah cendol dah sampai sane .. balek bile? tahun dpn lah kan? hehe .. duk leklok kat sane .. nakmo noty2 dgn pak arab . hehehehe .. blajar rajin2 ye :)

Deq's Qienz said...

welcome back :) wahhh windu gan cendol..mana meghilang??hehee

haz said...

wahhh.. bestnye dia kat egypt.. nk krim jubah satu boleh? hihi. blajar leklok ye kt sane tu.. smoga dpt menjadi muslim yg doktor yg berjaya.. amin =)

Eein Azryn said...

Bakal doktor la ni? Untung nya dapat study kat egypt. Hehe. :)

elyna mirsada said...

moga cendol jd seorg doktor yg muslim sejati.he2.gud luck utk ape pn yg cendol lakukn..miss u dear =)

Bulan Syurga Firdausi said...

oo macam tu :) alhamdulillah..moga Allah terus pelihara anti di sana....

Zul De Alexis said...

wah!
bestnya.mohon bawak balik awek arab sowg dua..eh? hahaha

Cinta Misteri said...

Syukran Syukran.... best nya Cendol. ehhh kat Egypt negara panas tu ada yg jual cendol tak?

etuza said...

di U mana tu ya cendol, mesir ke ? kat mana..doa kami moga adik berjaya ya..

dyabunga said...

cendol bila nk update..rindu lorh

Solehah Shamsuddin said...

wah cendol da kt egypt.nt bljr2 la bahasa arab kt sne ye.bleh la kalahkan solehah nt.hehe

Telor Power said...

best betui pi melancong ni. masih belum berpeluang ke negara tanah arab lagi...

Fiza Suhaimi said...

wowww bestnya cendol dpt sambung study dkt Egypt.. jaga diri okayy.. jangan lupa ole-olenya.. janji ditepati.. hehehe :D

inche hlovate said...

cendol.. jauhnye merantau

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waa sambung study ye kat sana... jaga diri baik2.. study rerajin..

Michelle Hopell said...

camne pak arab? ada bawak balik malaysia?
hehehe..

~PILOT LOVER~ said...

gud luck and study smart kat sana ye :)

wan nurul hezrina said...

alhamdulillah selamat sampai cndol...belajar rajin2 dpat gred yang bagus kay..insyaallah nurul doakan..nak alik cni nnt nak kirim jubah=)

Cik Nur said...

henam tahun...?????????????
bakal dokto ni..nanti rawat sakit nur ye.. :)

hazfee said...

eh ko dekat egypt?? lama x jenguk sini tau2 ko dah sambung belajar sana ye.haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...