October 12, 2012

sigh panjang panjaaangg


minggu ini rasa macam panjaaaaannnnggg sangat . 
cuti rasa macam pendeeeekkk sangat . esok sekolah .
letih .

dokturah mengajar, 2 minggu habih satu buku . 
Anatomy,dah masuk bab lower limb. 

sudah masuk lab,tengok mayat . 

ini gambar kaki mayat . masa ni tgh belajar pasal muscle2 yg ada kat kaki .
sartorius . rectus femoris . vestus medialis . vestus lateralis . vestus intermediate. ini baru sikit . 
oh setiap bahagian tulang temulang mesti dihafal nama mereka.






masa dlm lab ni tak tahan sgt.bau busukk pelik . mata sakit smpai bergenang air mata . tekak pedih.bau menusuk hidung.berpunca dari bhn2 kimia yg digunakan utk mayat tak reput . mayat ni besar .dah bengkak agaknya .

dokturah tu bukak kaki mayat je . teringin nak tau kenapa tak bukak kepala? selak sikit, okeeyyy nampak apa?

-bahagian atas kepala tak de-

ohhh macam tu rupenye ..




thanks kpd wanieys,bagi pin comel.
kpd kina jugak sebab bagi header tp belom sempat pasang 

45 comments:

are_lin@yu said...

berani nk cendoll..selamat belajar ;-)

Masz Sidek said...

semangat kena kuat... sy tengok kaki tu je tekak dah rasa loya...

Rapunzeel Cikilolo said...

kalo aku selak takde kepala, boleh muntah!

dya bunga said...

dya ingtkan pic apa lh td..rupanya pic myt..huhuh..nk lari dri cendol..cendol ada jarum..lari!!

CikNana said...

ala.x sanggup sy mahu belajar yg mcm nie..he

Che Rosliza Che mat said...

Mesti kuat bau busuk tuekan...

Niesa said...

erks...agak2 brapa usia mayat ni?

Chic Na said...

berani nya cendol. huhu.. yelah kalau tak berani takdela apply course ni kan. tido malam2 terbayang tak mayat tu? ;)

Deqla manjew said...

haishh.. tgk kaki mayat pun dah seram..apatah lg nk selak...idok ler teman.. hihi

etuza said...

selamat belajar, raanya banyak cabaran tuk jadi dukturah kan..apapun anggap mudah ya..

boni kacak said...

adeh...kalau saya tu, boleh pitam tu..

aku HaniAsyira said...

wah2.. dah lama lah ei mayat tu.. takda kepala lak tuh.. cendol ni mang kuat semangat lah.. tulah pasal.. dah lama xdgr citer n tanya kaba.. dulu2 ada gak kita mesej kan

kinara kinatara said...

wah..bestnya belajar semua 2..dulu ada cita2 nak jadi pakar forensik..xp dah tertukar cabang pulak:)

C'Jai said...

Allahurobbi...ngeri la akak... sedangkan kita semua pun bakal mayat juga ..kan..

Tp bakal doktor kena la hadapi semua ni ye..

shar90 said...

takot plak tgok... hahaa xD

Arina Shamsul said...

ayok..mayat benaran ke dik..

seram ea...bukan seram kerana dia nak bangun ke hapa,tapi terbayang begitulah badan kita nanti..huhuhu...

lelamaisara said...

wah...dah belajar bab bedah mayat ea cendol....
seram.....berani cendol..bagus2....

psss...kat arab ade cendol tak ??hehhe

mselim3 said...

^--^... x ngeri ke tgk mayat...

Cik Aini said...

alamak..
ni lah yg ai takut ni cendol..dulu kan ai dah masuk training staf nurse tp takut pnya pasal trs lari.huhu

bila buka kepala xde?

Cik Nur said...

uu..mencabar betul ek..
apapun, kena kuat..dan kena rajin study..wokey..!

psstt..lepas tu lalu mkn x..? heee... ^__^

Si Matatajam said...

Seriau plak kak M baca entry ni...eeeeeee...

Hanif Idrus said...

Nssib baik 1 gambar...kalau byk serau sku....
Uhhh!!!!bidang yg mencabar ni.

Michelle Hopell said...

ewww .. sabar je la kan.
ak sehad je .. kau? :)

inche hlovate said...

kalo sya jadi awak trus pengsan bila tengok kapala

Nyue said...

cendoll....nyue singgah sini..dr kehilangan yg lama...rindu degn cendolll...

tkot la tgk pic cendol tuu....

Cinta Misteri said...

Arghhh tobat lah CìM ngan anatomy. Seb bail 1 sem je, giler byk nk hafal 1 sìstem bdn manusia dlm 4bln.
Result tk kluar lg, agknya pemeriksa pun peninh nk tanda paper CiM. Lukìsan ntah apa2 je

Khairun Solehah said...

solehah pun penah masuk bilik mayat and tengok semua benda ni masa buat lawatan ke msu.. bau di pelik and mata pedih kot ..

unsecretostory said...

Aten pernah pegi USIM tengok cemna bila awet mayat . Aah , masa tengok tue mata mmg pedih giler sbb bahan kimia tue . Tapi xberani nak usha lama lama .

elyna mirsada said...

owh bereksperimen dgn mayat ek..ehehe ^__^

Nurul Husna Mohd Hassan said...

kalau akak masuk lab ni tak tahu la camne..

p/s : meh la datang bukit gambang kalau nak bergambar dengan akak yang bajet artis ni. hik3

Cikgu Ma said...

dah tau..awak pompuan....kan...heheh

Mrs Velentine said...

beraninya cendol..

Kesuma Angsana said...

yo go girl !

Bulan Syurga Firdausi said...

haa dah takde.. ya Allah....

hazfee said...

adat belajar. bau pelik mana pun ko tetap kena tahan kan :D

mselim3 said...

seram tengok mayat...nie kan.

Tinta Lana said...

Salam.

Cendol!!!! Aku rindukan ko,hahahaha.

Oh..takda kepala..mcmna la tu..tak terimagine lak aku..tgk lam filem lain ye dak..mana sama tgk real.

Camna la bau busuk pelik yg ko tulis tu ea..smpai berair mata..mesti pedih nak menahannya.

hainom OKje said...

Hish ngerinya.....doktor ni memang tahan ngerikan....

Romeo Laut said...

Sedikit cerita seram. Kawan-kawan aku banyak belayar dengan kapal kontena. (aku naik tanker, jadi dengar sahaja) Diorang cakap, mayat-mayat ni bawa dengan kontena jenis refrigerator. Kadang-kadang boleh dengar ada orang ketuk-ketuk atau menangis dari dalam kontena. Walaupun siang hari. (FYI, kontena memang ada special seal).

nn lylyn said...

brani sgguh adik ni..makcik akak dlu amik medic brenti trus tukar course lain..sbb xbrani..

LYAfrina said...

huhu..agk mncabar...
kalo lya,xleh nk lps blajar camni kot

cheeze maz said...

salam ziarah... menantu lelaki sulung akak doktor mayat. selalu dia cerita pengalaman dia dengan mayat2 ni.

jemput ke blog akak cheezemaz.blogspot.com boleh order serbuk cheese SESEDAP sos CHEESE WEDGE di KFC hanya RM 10.00 (x termasuk courier)?

mama aryan said...

takutnyer akak tgk..

wan nurul hezrina said...

eiii takot..nurul tak kuat tgk..sib tak amik perubtn..huhu main ngan num ok dr org..huhu

Solehah Shamsuddin said...

aiyooo mayat ke tu.solehah mmg xberani tgk mcmni :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...