May 5, 2012

PLEASE TAKE NOTE !

As salam :) 


                                 
please take note !


" setitik air mata perempuan jatuh kerana lelaki yang disayanginya, maka lelaki itu akan disebat dengan tulang rusuk perempuan itu sebanyak 100 kali .
Maka jgnlah kamu membuat perempuan bersedih keranamu . "


Stop it ! ------->  HADIS PALSU !


readers, kalau lah terserempak dgn hadis ini yang dishare di fb , please please tell them to stop . 


dah keluar berita pasal hadis ni direka oleh seorang gadis utk kepentingan diri . dah lama dah beritanya . maybe ade yang terlepas berita tu. 




Recently banyak post macam ni di fb.. di post oleh gurls la kan ..maybe sebab sukeeee kot dengar macam ni kan . 
HAHA . 


Okay dah itu saje . sebarkan . bersama mencegah kepalsuan ! ceh wahhh .  PEACE  ^_^




















11 comments:

Chic Na said...

kan? tak logik langsung. tp ramai yg dah spread benda ni. haihh..

~Sweet Honesty~ said...

banyak sgt dah hadis palsu..haha

Cik Nur said...

xpernah nampak kat FB lak..
tapi bila tahu dari cendol ni, lepas ni akalu nampak kena hati2lah..

terima kaseh sudi share cendol.. :)

cendol said...

ye cik nur..kene sebarkan nih supaye tak de yg tersalah phman pulakk

cendol said...

mmg la x logik langsung! jenuh la lelaki kalo mcm 2 haha

hazfee said...

haha, tak pernah pulak nampak. ni baru nampak kat blog cendol la ni. ke hazfee yang jarang bukak facebook?haha :p

Yana Libra said...

memang slalu nampak org share kat FB..mmg kebanyakannya pmpn la~~

kadang2 orang ni main sebar je tanpa periksa sama ada sahih atau tak hadis tu..

Cik Aini Lavender's said...

haish..
skrg ni kdg2 bleh cnfuse kan,yg betul mcm palsu,yg palsu lak dh mcm btul..

@ deqla manjew said...

deqla penah nmpk kat fb... ramai yg share pulak tu...naseb deqla x tertarik lgsg...hihi...mmg x logik la, takkan la nanges sikit kena sebat, nanges sikit kena sebat...huhhh

9n0L4 said...

dah byk eksploitasi hadis skrg ni. hadis yg daif pun kdg² digune utk kepentingan peribadi.

BlueiceButterfly said...

nice info..tak pernah nampak la lagi kat fb..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...