July 10, 2012

Andaian



pergi Mydin .
nampak satu pakcik yg tak la tua sgt agaknye.
ade 4 orang anak kecik kecik .
semua nampak mcm sama besar atau senang cakap beza umur diorang mcm setahun dua je.

2 anak dia dlm troli.
1 menangis hingus berbuih buih smbil panggil 'ayah..ayah'
ayah dia buat derk je smbil belek minyak hangin .
1 lagi muka riang ria tapi hingus dah kering berselirat kat muka dia.
hingus Hijau

baby google : ni kira okay lagi hingus putih


2 lagi anak dia kat luar troli.
1 bergayut kat tepi troli
tak pakai selipar,kaki kotor kuku hitam hitam 
1 lagi nampak normal
tapi duduk dpn troli,sikit lagi bapak dia nak terlengek kaki budak tu dgn troli
selaku penonton yg perihatin,dah terase ngilu je kalo kaki budak tu terlengek
tak tahan tengoknye..ngeri plak
cpt2 blah dari situ


dlm kepale hotak ni duk terpikir..

awat anak dia kotor2 tu ?
 bapak dia buat donno je anak berhinguihh

Mak nye mane ??

mula la buat tekaan sndiri

mak dia kerja

mak dia sakit

mak dia takde . mati ke cerai ntah ?

then tetibe otak ni merangka satu jln cite yg penoh suka dan duka utk family tadi..
haha
setelah 3 minit berangan,baru tersedar!
hoii! ape ni menyebok hal orang !!

aktiviti diteruskan, terus je tolak troli ikot mak dari belakang



kadang kadang kita terlalu cepat membuat andaian sendiri =) 
yeke?








22 comments:

leakedknowledge said...

hal org lain sekecil kuman kita nampak tapi hal sendiri sebesar gajah duk depan2 mata pon masih xnmpak..sigh

Boni JLL3 said...

hahahahahha.. hadoi.. sibuk hal orang pulak dia..hehehehe

Cik Aini said...

hahaha
mmg la cendol kan,kdg2 kita ni x lps dr wat andaian..yelah dgn keadaan ank2 dia mcm tu,mesti otak kita bpikir mn lah maknya pergi?nape x ikut skali..nmpk x terurus je kan :)
ai pun selalu mcm tu gak.hihihi

Si Matatajam said...

Kalau M kat tmpt cendol, mesti pilu ja hati ni tgk situasi tu..

|shuhadaothman|TM said...

hahaha. setuju ngan cendol. kdg2 kte dlm x sedar pon ad buat andaian sendiri. ^^

~Sweet Honesty~ said...

haha.. tu la jgn nk sebok hal org yea..

Deqla manjew said...

haha.. tak baik buuk sangka tau.. tp x patot la bapaknya tu biarkan anknya kotor gitu..ataupun mmg dah sifat lelaki jenis tak kesah je??

are_lin@yu said...

tau takpa kadang2 kita pning memikirkan hal orang..hehe

izan mama mia said...

yelah..kekadang bl melihat situasi begitu,..bukan nak nyibuk tapi kita prihatin..heheh

Aien Alien said...

err..kadang macam tulah. apa nampak depan mata kita buat andaian sendiri nak rungkaikan persoalan hati sendiri.

Nyue said...

hahahha.....jgn cepat buat andaian...mayb dia pun tgh serabut banyk masalah....kecian plak kat pakcik n anak2 di tu...dr gaya cite cendol mmg xterurus la khidupan mrk...

Aine Ainun said...

tu la kekadang saya pun suka buat andaian sendiri....

Ibarat tak kenal maka x cinta=)))

Wanieys said...

hahaaa memandai jer cendo ni buat andaian

ஜ miss klanika ஜ said...

boley jadik spy ni . pandai buat penaakulan . hehe

Kesuma Angsana said...

wah cendol prihatin sungguh yek

Cik Nur said...

hihihi...biasalah tu, kadang2 baru tgk je dah pandai2 buat andaian kan..!

mcm mana nak hindari dari penyakit ni ek...ade petua..?hihih

IntaNBerliaN said...

akak yg bc entry ni pun dpt bygkan keadaan tu.. tp sian pulak dkt ank2 dia tu...

Chic Na said...

pegi mydin tak ajak cik na. haha.. lumrah manusia la kot. cik na pun selalu macam tu. suka memerhati & buat andaian sendiri. :)

Yana Libra said...

peliknya keluarga tu~

wan nurul hezrina said...

kesiannya anak2 diakan?tapitulah hanya pakcik2 jer tau..asallah tak tanya pakcik2..huhu

9n0L4 said...

huhu. sentiasa bersangka baik ye. ;)

izz iizza said...

kalau sy pun mugkin terfikir benda yg sama..;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...