July 25, 2012

Dia lentok lentok !



teringat masa tharawikh kat sekolah..
budak form 1 tu mengantok sgt..terhuyung hayang dia solat
bile duduk pulak dia lentok lentok dibahuku..
lalalaaahaaaii manjee nye dia..rase nak bagi siku je..haha
sampai imam dah bagi salam pun dia tak sedar..
org dah selesai bagi salam,dia tak sedar jugak
kejutkan dia..dia terkejut terus cakap "maaf kak..maaf"
haha dia tak bagi salam pn..
tergamam gue! 
bagitau dia "dik,hang tak bagi salam lagi tadi"
dia anguk anguk "maaf kak maaf"
haha dia dah mamai tu.lantak hang la!

solat tharawikh tu sunat je,kalau dah solat mcm org mabuk,baik tak payah..
takut2 jadi mencela diri sendiri pulak


56 comments:

Fikri said...

Haha.. khusyuk sgt 2 smyg smpai tertidoq. Siku ja len kali :D

Chic Na said...

sian dia, dah tertinggal bagi salam. hehe..

setuju tu cendol. :)

Yumida said...

laa..siannye dia...dulu masa aktiviti qiamulail kat skolah pn kes camni gak..skolah rendah..hihi...sujud..lamanya sujud..rupa2nya tertdo

Asyiqin Haulisah said...

hehe. ni maha ngantok ke apa ni.

Harimau Berantai said...

Hehhe qiamullail saya penah gak cmtu
Tapi x de la sampai thuyung hayang

~Sweet Honesty~ said...

hehe..kalo sweety, sikukan je..haha

O CIKTEDDY said...

hahaha..xleh blah betol camtu..smpai terlentok!
kan.org selalu nak wajibkan benda yg sunat..isk3.tp normal la kan..tarawikh ni sekali setahun je kot..sume brebut nak buat..tp x wajib pun untuk berjemaah..

dwaty said...

hilang dah salam... hehe

ni kes kena paksa solat kot... so kena juga mai...

Deqla manjew said...

ish2.. kalo dah ngantok sgt tu tak yah la paksa diri.. Allah pun tak suroh mcm tu... apa daaa..pahala pun entah ke mana nnti..

izan mama mia said...

sekali baca kesian lak kat dia kan...letih sangat lee tuu...ker kenyang sangat!!..

LubLy said...

syahdu sgt kot tok imam tue baca..haha..aptb!

Wanieys said...

sian budak tu..len kali xpayah g terawih la hihihi

lelamaisara said...

heeee....dah tertinggal dah bg salam...ngantuk sangat la tu

Masz Sidek said...

hehehee... sianye mesti mengantok sangat... tu yg tertido... nasib baik tak terbaring tido kat situ gak... ;p

kay_are said...

penat sangat ke ape sampai leh jadi camtu tu.. leh lak tertido time solat kan.. ish ish

GBM said...

GBM pernah masa dengar ceramah dekat kolej tetiba sorang hamba Allah ni jatuh pengsan atas riba GBM. Ya Allah..terkejut bukan kepalang. Lepas tu boleh dye bangun sengih2 ckp.. "sorry..hihi"
Kawan GBM dah terhinjut2 sebab tahan gelak..

are_lin@yu said...

hehehe tergelak cikit ayu baca..haha..rupanya tak bagi salam lagi..hihi..salam ramadhan cendol ;-)

anif abdullah| AA said...

comel tapi sian lak. sampai terlentok n mamai. haha

Kella said...

haah b etul tu.. sunat.. kalau tak mampun baik toksah..
pernah gak hadapi situasi begini..
sujud tak bangun2...bila kami gerakkan dia.. terus dia bangun baca alfatihah... nak gelak kang kurang sopan lak! hehehe

L said...

hehe.. teruk bebenar ngantolnye tuh.. tido je takpaayh g.. huuu

Masha Meisters said...

haha...zikir la tu...haha :P

Edy Fee said...

sapa pulak solat mcm mabuk tu..sabar2,,.bulan pose tak baik marah2

Cinta Misteri said...

Cendol redha je lah yea...tkleh ckp lbh2 walaupn dlm hati. Tak sah solat. Wallahualam.

Tp bln puasa ni btul2 letih tau. CiM yg jrg masak ni, kena jg msk tiap hari utk sahur.

dyabunga said...

lew..kenapa xsiku je??hahaha

dyabunga said...

lew..kenapa xsiku je??hahaha

Boni Kacak said...

hahaha. mamai teruk budak tu..hehehe

nur anis said...

huhu..lawak la...mengantuk sangat gamaknya..

aReLaN said...

hahahah...memang mamai parah tu.dulu waktu sekolah selalu ada solat tasbih.ada la member bila sujud tu tak bangun2 dah.tertidur waktu sujud tu terus.aiyoo

Hasrina said...

Ya allah comel je perangai.

etuza said...

penat berpuasa agaknya tu..kesian juga ya..sampai tak sedar..

LYAfrina said...

baik buat ikut kemampuan.. jgn memaksa smpai mganggu org lain nk beribadah kan

UmmiSyarni said...

klaka la cendol tang statement nak siku tu.nape x siku je.huhu...kalau mkn berlebihan mmg ngntuk la.

9n0L4 said...

kalau mengganggu org, dah jatuh haram dah solat tu. bukan dapat pahala. huhu.

elyna mirsada said...

hurm cian plk kt bdk 2.. =)

Si Matatajam said...

Suh dia balik tdoq ja la... Ha ha Klang tak pasai2 kena siku ngan Cendol...

Natasha said...

haha. =) sian gak die tuu

Niesa said...

kalau time terawih ni mmg mcm2 ragam manusia..hehe..

cendol!niesa tag awak..(^_^)

http://niesa-lovecrew.blogspot.com/2012/07/aku-terjah-aku-follow-apakah-itu.html

mselim3 said...

dah mengantuk sangat lah tu...kesian kan.

Nyue said...

rasa nk gelak plak baca psl ini.....bleh tertidur begitu sekali.....

Nyue said...

ahaahahahahahha.......mcm2 ragam betul la...

Cik Nur said...

maaf akak cendol..maaf akak cendol..!hihihih
tsenyum sesorg cik nur bayangkan ni..hihih

izz iizza said...

haha..tu la kan..kalau ngantuk..duk rumah tidur jer la..:)

Nurlyla said...

kesian penat lah tu...

afzalsukasuki said...

aku rasa dia dah bagi salam sebelum takbir laaa

Miss BaNu said...

betul tuh lau sampai jadi gitu mmg tension gak org disebelahnya hahaha

Fakhruddin said...

bagi lempang terus..bagi segar skit..hehe

-meeSUPERGIRL- said...

hahaha kesian dye ngantuk sgt tu ...

Edy Fee said...

ehehe garangnye nak siku- hehe takpe la janji niat baik.ehhehe komen lg

Dieyna said...

baik punye landing namanya.. hehe

SaddLone said...

haha amboi..siku ko tawarkan? kalau aku tapak kaki ..hehe
tp bg budak2 belum ckup umo baik diajak teraweh same lantak lah nk mabuk ke apa tp at least mndidik dorang dri kecil..kalau yg tua2 pun nk mabuk jgk baik ko usung dia letak dlm blik khas..hehe

C'Jai said...

Jangan siku dia cendol ...sian pulak..:)

onlajer said...

kesian dia, tapi rugi pula tidak terawih solat sunat yang hanya pada bulan ramadhan, suruh dia solat bersendirin je jika mengantuk berjemaah

Ulya said...

ulya penag lentok2 zaman sekolah dulu .
huaaaa....malu nyeeee >.<

KorN said...

amboi.. tgh smyg pon die nak manje2 ngan cendol ke... so sweet.. hehehe...

KorN said...

(sambungan) susah2, cendol smackdown je die.. keh keh keh

wan nurul hezrina said...

hahah 2 dia sebenarnya tengah menghayatilah2.hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...