September 26, 2012

perihal kerenah si ARAB.




arabbb arabb..huh.percayalah apabila dikatakan orang Melayu lebih berbudi bahasa.
mungkin tak semua,tapi kebanyakan arab kasar !

 ini perihal arab perempuan.
nak beli buku,terjerit jerit dari belakang mintak buku kat pakcik bookshop.lps tu diorang tolak.potong line org.
bebudak melayu pulak beratur tunggu turn.masa tu dah kat depan,tunggu turn nak mintak buku,tetibe je arab potong,himpit pulak.dah la besar.hadoiiyaiii!lps tu beg duit pun besar.dia bawak keluar beg duit dia dengan ganasnye, gedebussshhh tersekeh kepalaku!!berdenyut isi otak!geram sungguh ngan arab ni.tetibe dihimpit oleh arab dari kiri,belakang dan sorang arab potong Q.lps tu arab tu menjerit jerit plak.arab suara dah la memang kuat,bila jerit dah macam microphone.berdesing telinga.masa tu betol betol rasa nak mengamuk, ikotkan hati,aku cubitttttt arab tu kuat2!!! tapi karang arab tu bagi siku dia karang jenuh aku.haha terpaksa bersaboo jelah.

ada arab dtg cakap kitorang bebudak malaysia ni pendek! oh okaayy. arab tu bkn tinggi sgt.tapi diorang tak nmpk macam budak2 walaupun baru first year.kalo budak malaysia nampak mcm bebudak menengah je.haha ohhh tak termasuk yg menaip ini. =P

ini perihal lelaki arab
pakcik bookshop tu pulak macam lembab je. macam sound trouble pn ade.garang pulak tu.dia yg tak reti kira,lps tu nak marah orang.hangin sungguh rasanye time tu dah la kene himpit ngan arab,ckp ngan pakcik tu pun macam nak gadoh.

ada pakcik arab tu cakap "hai hai hai" takot sungguh aku bukak langkah.bukan langkah silat,tapi langkah kaki.lari!

budak arab lelaki sergah kitorang masa dekat pasar.kuang asam sungguh budak tu.budak tu rasanya macam bebudak sekolah menengah kot.sergah betol betol tepi telinga,ulangan ye,suara arab kuat mcm microphone!
mestila terkejut,budak tu gelak pulak terkekek kekek.kau ingat lawak???

oh bnyk lagi perihal arab ni tapi cukup sampai disini saje.okay ye tau,komen lame pn tak publish ade hati nak update entry. -_-

Soalan Boni,mcm mana terjdnye masalah nk sign in tu?itu sebab dah set up 2 step vertification utk blog ni yg mana nanti dia akan hantar code ke henpon utk sign in.bile sim hilang,code tak dpt diterima,tak boleh sign in.Madam deqla tanya,macam mana my emak tolong settle kan masalah tu ye mak tolong renew kan sim kad tu.so dpt la balik no tu.mista kopi tanya berapa kene bayar.entah,dah tanya mak tapi tak jwb .

sudah baca komen tapi belom sampai ke teratak korang.berukband quota habih.internet lembab.tetttttt.
ma'salamah!

42 comments:

I love Sleep said...

huhu sabar2..

Cik Nur said...

org arab mmg kasarkan..
sebelum ni dengar je..bila cendol alami, baru nur percaya...
jangan gaduh2 dik..bahaya..hihihi

boni kacak said...

arab lagisatu kedekut gila..

p/s : oh.. begitu ye?hehehe..baru tau

etuza said...

kena banyak2 bersabar ya, semoga anak pacik jg kat sana dapat bersabar banyk2 inilah pilihan anda semua, belajar di Mesir manfaatkan yg terbaik ya. Pacik doakan moga berfjaya. Amin jaga diri ya.

Chic Na said...

siannya. kena banyak2 sabar la. lama lagi awak nak tinggal sana cendol. huhu..

Everything's Everythings said...

Orang Arab memang tinggi2 kan? ^^
Biasalah tu keturuanan yg mulia kan? ;D
cte lah lagi pengalaman2 kt situ nnti..

Telor Power said...

arab mmg berpael leceh dan meluat, ngada2 pun ada

bosan dgn sikap mereka

Anonymous said...

Dencol: lain kali kalau ada crow arab bawak la tmpoyak masam, kome calit calit kat Arab tu........sat lagi bertarabur le dema

Rapunzeel Cikilolo said...

budaya kot?

-meeSUPERGIRL- said...

hahahahhaha ! sian kne kepala cendol dah benjol dah .. sabar yee ...

Tinta Lana said...

Assalammualaikum.

Ak pernah baca tulisan seorg pengarang, pengalaman dia makan roti (mcm roti canai) kat salah satu negara arab ni.

Kita kat sini, mamak letak elok2 pinggan roti canai kita atas meja.

Kat tempat dia pergi..kita pelanggan kena alert. Siap je roti canai kita, bersedia lah pinggan kita. sebab pencanai tu main baling je roti tu. Kalau kita tak tau sambut,nasib le.

Budaya org kan, lain2 kat ceruk dunia. Ak teringin plak asenya nak main sambut2 roti kat tmpt tu,hahahaha.

Mrs Velentine said...

rindu kat cendol....sihat ker>>mcm mn study

Deqla manjew said...

alahaiii si arab... ingatkan smuanya sopan santun, berbudi bahasa..yela kan, nama pun arab.. rupanya NO MANNERS! baik kite lagi ye dak? huhu

lelamaisara said...

CEndollllll...Misss u..nasib boleh dapat balik blog cendol ni....

hmm...sabar ye dik..nak mcm ne hujan emas dinegeri orang hujan batu di negeri sendiri lebih baik dnegeri sendiri kan...sabar je la yek....

eh..betul ke peribahasa ku tu..hhehehe

Cinta Misteri said...

Sakit jiwa, mmg pown diorg tu. Laki pompuan sama je. Klau kt u kt johor ni, melambak arabian, btullah cendol, mmg tu lah prangai diorg.

Tp, ada gak yg baik~cuma segelintir

wan nurul hezrina said...

dapat bayangkan suara pak2 n mak2 arab yang mcm mikropon..huhu sungguh berdesing telinga.tak sangka sungguh biadap yea org2 sana.huhu..mmg besaq2 kan diaorg,,huhun sabar jer lah cendol..

Fikri said...

Org arab mmg xreti bersabar. Wlpn xsmua camtu tp kebanyakannya camtu.. :D

Hanif Idrus said...

Pak Arab pun satu hal..Awang Hitam pun satu hal..huhuh

Pykaa Pdott said...

kan kan . org arab memang bsar n tggi kita plak yang rasa rndah . haha .

Michelle Hopell said...

arab oh arab .. hahaa.
kesian ngan kau , nape tak bagi je?
puaskan hati. hehehe ..
sabau je lah , jadi kenangan bertemu bangsa arab =D

baguslah blog dah boleh bukak =)

inche hlovate said...

ye btul.. ada akk dekt kwasn rumh sya ni duduk qatar ikut husband dia kerja sana. dia kte org arab memg kasar

aku HaniAsyira said...

memang mcm tuh.. ckp mcm speaker.. kdg2 tergelak pun ada tgk.. pngikut pngalaman kwn dulu.. kita kena lwn balik.. kalau x, jgn harap dia dgr

are_lin@yu said...

aishhh bhya bnar dhla org kita ni kecik dr dorang..hikhik..moga en sihat n ok disana ya..ayu disini dh terlebih sihat..hikhik

9n0L4 said...

dorang ni kasar mcm indian kan. huhu. sabor ye. ;)

C'Jai said...

Bangsa arab memang kasar sedikit..sbb itu Allah turun Penghulu Nabi dari kalangan bangsa arab..kan cendol..

Cendol said...

Alhamdulillah oke je tapi agak susah nk phm slank lecture tu pd mulanya.

Cendol said...

hahaha kat sini takde lg cmpak2.kat mekah kot tu sebab mak cendol pn bgtau psl campak2 tu.kat sini ade letak ats meja je

http://aisyafina.blogspot.com said...

haha lawak la cendol ni..kesian mcm kene buli pulak dengan orang arab hahaha

Nurul Husna Mohd Hassan said...

jerit kat telinga dia balik. hehe

Cik Aini said...

haish
sabo byk2 kan..nk lawan pun dorang besaq sgt dak..hehehe

Cendol said...

btol tu kak, supaya nabi tunjukkan akhlak yg baik kpd mrk

Cendol said...

haha betol sudah peribahasa itu kak :)

Cendol said...

aah bnyk yg kedekut gila.haha

Isabel Diaz said...

hahah, macam cite thriller jew. Takut saya bace.. :)

Si Matatajam said...

My hubby yg selalu dok deal ngan tok Arab ni pun slalu dok cerita kat M yg tok arab ngan mak Arab ni mmg kasaq Dan tak reti nak hormat org lain

Solehah Shamsuddin said...

sabo jela dik oitt dyorg mmg teruk.ganas perkasa..err xtau nk ckp pe lg. tp pesal yg pmpuan jugak mcm gangster kt sne. kalau dtg sini, bkn main lembut lagi.happuuiiihhh alah, dyorg jeles la kot kita ni kecil+comey.sbb tu dy perli kita ni pendek.biarkan je dyorg tu ye dik.haha kalau dilayan mmg boleh mereng...

-meeSUPERGIRL- said...

mee singgah lagi ..

C'Jai said...

hamboih..Husnaaaaaaaa....! hehe...oke jg kot tips ni cendol...

N.Aima K said...

teruskan menulis nxt time bagilah gambar senang nak imagine..suka baca experience cendol nih

hazfee said...

ko sabar je la.kang ko melawan kang x pasal kena siku. diaorg kan tinggi dari ko.opsss. :p

Yana Libra said...

tensionnya kalau slalu camtu..sabar jelah ye cendol..

Nastyna said...

dorang ni memang kasar kan, so far jarang sangat jumpa yg tertib.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...