January 25, 2013

update guna wifi orang :P

sambil tiup habuk di lappy, assalammualaikum, hi ! apa khabar ? bagaimana misi memboikot barangan Israel?masih terus berjalan? *tetiba

 lama sungguh tak update.rindu menjengah ke laman ini. 
lama tak menjengah laman indah blogger lain kerana tak da internet.on9 guna phone je tp tak mampu nak buka belog.tak dapat menjelajah laman korang :'(   *ini pun update tumpang wifi senior*

skrg cuti winter..baru saja habis exam sem 1st.mula lah nak buat benda yg dirancang selama ni.

Al-kisahnya, KUIH TELINGA KELING atau namanya kuih peneram...kitorang sgt lah teringin nak mkn kuih-kuih di malaysia..skrg ni rasa teringin nak mkn kuih telinga keling tu.dah lama dah teringin tapi baru skrg sempat nak buat.semalam, kitorang bertungkus lumus membuatnya.

sobss sobsss ..sedih!! tak jadi :'( ..jadi keras.rasa nak menangis dah semalam..sakit hati semua ada.
tido pukul 2 sebab nak buat kuih tu tak jadi-jadi.tension sudah. ni skrg tak tau la apa nak jadi ngan tepung tu.ada idea? 

sebelum tido,mesej mak utk mengadu perihal kuih telinga keling yg membuli kami..bgn pagi tengok mak jwb,
katanya mak,ayah dan opah gelak-gelak je sebab mak pun tak penah buat kuih telinga keling tu.tetiba diri ini yg masih baruuuu sgt lagi dalam dapur tu nak buat benda ni.hurmm..tapi kan mak, resepi telur berbulu tu dah jadiiii :) pengubat hati..

-mood tak sabar nak balik Malaysia,nak makan kuih tuuuuu-  


kejap nak jenguk anda semua :) tunggguu...


37 comments:

Nadia Elena said...

jomlah balik..nyam nyam nyam~

Azee Hana said...

telur berbulu??????kuih ape tu...peliknya nama..haha

Nastyna said...

^__^ say apun tak pernah jadi kelinga teling nyer.. ha kau typo sudah.

telur berbulu tu camner yang?

inche hlovate said...

cendol!!!! lama tak dengar cite kamu :)

Cinta Misteri said...

CiM pown suka gilerrrr makan kuih deram. kalau pegi melaka mesti beli. org melaka buat sedapppp....

goodluck utk exam yep Cendol :)
take care there

Niesa said...

hahaha...mengidam ke..cpt2 la balik msia...tp mesti best buat kuih wpn xmenjadi..hehe

Etuza Ezawarna said...

akan tiba saat kamu balik ke Malaysia..sabar itu iman

cik kiwi's said...

hehehe. misi memboikot masih berjalan lancar. hehe. kesiannya. telinga keling ye. nak gua post kan? :P

Cik Nur said...

rindunya cendolllll..!!!!

Eh..telur bebulu tu mcm mane ye ropenyerr...?

Yumida Huda said...

miss u bubu kuning..missssss sangat2x!

aku HaniAsyira said...

waduh2.. tunggu balik msia ei.. sian dy.. =P

Cik Aini said...

hai.assalamualaikum Cendol..
sihat?study cemana?ok?wahh dah mcm akak tanya kan adiknya lak kan :)

bila ni nk blk msia..seyes bl kat negara orang mmg rindu kan sgt negara sendiri specially mkanan dia lah ekk..x dapat kat mn2 pun.huhu

Cik Aini said...

hai.assalamualaikum Cendol..
sihat?study cemana?ok?wahh dah mcm akak tanya kan adiknya lak kan :)

bila ni nk blk msia..seyes bl kat negara orang mmg rindu kan sgt negara sendiri specially mkanan dia lah ekk..x dapat kat mn2 pun.huhu

dya bunga said...

dya lagi xreti nk buat kuih keling.hihi

kinara kinatara said...

kuih kegemaran kina tu kak:)
huhu:)

shar90 said...

boikot? klu nestle tu mmg dh sebati dgn malaysia >.<
untnglaa buat kuih keling punye tinge... hehehe... tp fail la plak :P
hee... cendol ni kadang2 ade kadang2 xde... pon mcm kuih... hee... jgn marah :P

unsecretostory said...

Lalalalalaaaa lamanyaa xmasuk komen sini . Lapaq plak bila cakap pasai makanan . Weeeeeee :)

lelamaisara said...

Cendol......miss u..
macam ne tepung berbulu tu dik...
heheh..kecian die nanti balik malaysia makan le kueh tu pepuas ea...:)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

cpt2 balik mesia cendol hehe..kangan sama kamu hikss

ChEnTA LiEYza said...

sis...kuih 2 mmg sedap...salu beli kat pasa mlm... nk wat sendiri x lah jawab nyer.tapi xpe...sekurang2 nya sis cuba kn... nnti balik msia sis mkn kuih 2 puas2 ekk... heheh

hana hadi said...

telinga keling? kuih apaplak tu.. kalau tengok baru tau kot.hehe

Mrs Velentine said...

xpe nnt balik yea..

4feet8 said...

telur berbulu? apa tu..? wah..buat sendiri telinga keling? bagus2..hehe..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hai cendol...petang ni nak g cari gak la kuih peneram...sedap tu hehe

Chic Na said...

kakak besar datang!! rindu kakak kecik.

dah teringin kan sampai sanggup buat sendiri. huhu.. bila nak balik malaysia dik?

michelle De hunny said...

wehh rindu giler ngan ko.
kuih ape tu? x penah dengar lg.
hehe..

do take care my dear^^

Misz Mieza said...

Hai Cendol! Awak kat obersea ke ? Sambung study ea ? Btw, kuih telinga keling tu biasa dengar & makan.. Tapi yang telur berbulu tu cam lain macam benor bunyinya.. Heheheh.. Cemane rupanya ye ?

Cinta Misteri said...

Cendol ok di sana?? CiM tengok pertempuran di sana. Hrp tk menjejaskan student2 kita disana termasuk kamu

Tinta Lana said...

Assalammualaikum.

Apa kabor ko cendol?! hahaha.

Ya Allah, update jugak..pinjam wifi pun pinjam lah. Risau dah teman kat sini, ingt dah tak mau berblog lagi..

Sorry lambat, ni baru balik dari kampung.

kuih tlinga keling tu...haa..kuih peberet lana time study kt s.alam lu. Sedap makan panas2 ^_^

aNiss :):) said...

alaa. kesian cendol ;)

p/s : untung laa ada duk oversea :D

izan mama mia said...

akak sekeluarga masih boikot..in shaa Allah...
ehe..akak pun dh cb buat kuih tuu..mmg ssh nak jadi..keras jer...huhuhu

Solehah Shamsuddin said...

err telur berbulu? mcmnela agak2nya rupa kuih tu ye.hehe pelik sgt namanya...

Deqla manjew said...

mmg berhabuk pun blog nih.. masok td pun terbesin2.. huhu :p

Anonymous said...

fuyoooooooo hati waja..nak buat telinga kelennn.. jgn kau ingat lembut2 si telinga kelen senang2 kau nak uli2 n goreng ek..hitam bukan sebarang hitam yew! kahkahkah..rasa nak gulen2 baca.. :D nway..syabas krn mencuba..hahaha.. nanti balik beli lbh bwk blk sana, tahan lama kuih tu..hihi

N.Aima K said...

Brunei sebut "ardam"

9n0L4 said...

org tranung panggil kueh dderang. hehe.

Yana Libra said...

dugaan blaja di negeri orang~ :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...