February 4, 2013

Assalammualaikum dan salam sejahtera =)

cuti winter 2 Minggu jalan-jalan pegi pasar shopping !
nama tempat tu hussin sebab dekat dgn masjid Saidina Hussin.tempat ni dekat juga dengan Masjid Azhar.
tempatnya luas sangat! best sgt!!!
macam-macam ada!!


suka sangat tengok macam-macam kain ada ! 

shawl dan kain tudung lagilah banyak,cantik!!!!!!!!!
rasa macam nak beli semuaaaa T_T



rasa macam inilah kain yang cantik  sangat !!

yang ini pun cantik ! ke tak?

penat bergaduh dgn pakcik penjual,dpt juga harga yg diminta   :)



banyak lagi jubah-jubah yang keterlaluan gojes nya tapi tak sempat snap gambar kerana busy shopping  =P

#nak berurusan dengan pak arab,kena banyak berlakon .heheh .walaupun dlm hati rasa nak sgt beli,tapi kita tunjukkan muka yg macam tak interested langsung dan cakap je berapa harga yang kita nak.Kalau dia kata tak boleh, terus je beredar dari situ.Pak Arab tu akan terjerit-jerit panggil kita dan setuju dgn harga yg kita nak :)
selalunya diorang nak juga kita beli barang diorg walau sikit pun.


20 comments:

Nastyna said...

Memang cantik...Owh kalau pandai mentawar boleh la dpat murah kan.

are_lin@yu said...

wahh sakannya cendol shopping..hehe

Chic Na said...

memang gojes!!

ooo ada jugak taktik2 nak shopping eh.. hihihi..

Rosmiza Ali said...

Syoknya dapat shopping macam2.. =)

michelle De hunny said...

cantik..
aku suka yang last tu. =D

hana hadi said...

kalau yang manis mulut dan pandai tawar-menawar lagi senang kan

Anonymous said...

Cendoi..nak menawor pun bior patut2 ler jugak ye..hehe

bila nak start biz dgn mak? supply benda2 tu, mak kan mmg dah ada port nak jual..

Solehah Shamsuddin said...

wah kalau gitu untunglah. kalau kita minta harga tu lg rendah dari harga yg sll da kt Malaysia ni, agak2nya msti dia bg kan.hahaha kejam! :)

N.Aima K said...

ni shawl empat segi ke mcm mana ni?

Mrs Velentine said...

cantiknya..nak satu..haha

aNiss :):) said...

wahh !! gojes youuu :D nanti poskan anis jubah tuuu :D

lelamaisara said...

belikan untuk akak 1 ye cendol..hehhehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah cendol sopink ker window sopink ni hehe

9n0L4 said...

dgn kate lain, muke tu mesti jual mahal kan. :)

Etuza Ezawarna said...

cantik batik...

elyna mirsada said...

hehe..cm tu ek caranye..bgus2

Cik Aini said...

oh mcm tu plak..kang kalo tawar2 pastu x beli mesti hangenn kan pak arab tu..cer cendol beli pastu adiah kan kat ai?hehehehe

Deqla manjew said...

cantik la kain2 tu...kemain lagi berlakon ngan pak arab..noti eh...hihi

Tinta Lana said...

Salam.

Cendoi, camno la hai ko bergadoh ngan pak arab tu ya,hahaha

Mahal tak jubah2nya?

Yana Libra said...

tips berguna tu..hehe :)

cantik2 lah kain tu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...