August 20, 2013

OMG ! He's wearing baju kurung




credit : Pak Cik Google

Yesterday i saw 'bapok' wearing baju kurung . even wearing baju kurung, obvious sangat dia tu lelaki yg kecelaruan identiti a.k.a bapok

i found myself constantly pondering the question ,

"SEKIRANYA bapok ni tiba-tiba nak TERKUCIL, tandas mana dia nak pergi ? tandas lelaki atau perempuan?"

hahaha how i wish a 'bapok' could answer me. LOL .

-_- menyampah dan meloyakan bagi sesiapa yang melihat MELAINKAN seseorang tu redha dengan perbuatan 'lelaki' itu menukar jantinanya

Nampak tak disitu,betapa GOLONGAN YANG MENGINGKARI PERINTAH ALLAH itu akan membuat orang lain tak senang dan sekaligus menzalimi dirinya sendirii..kenapa orang lain TIDAK SENANG dengan orang yg MENGINGKARI PERINTAH ALLAH ? sebab mengingkari perintah Allah itu merupakan satu kejahatan sedangkan FITRAH manusia ini suka kan KEBAIKAN .


AKHIR ZAMAN , perempuan lebih ramai daripada lelaki . mana tak nya, lelaki' pun nak jadi perempuan.
tapi tak dinafikan,ada juga 'perempuan' nak jadi lelaki ..aiyooo..hantuk kepala,tanya akal !!

Bapok  TAK sama  dengan LELAKI LEMBUT .
kalau BAPOK tu yang memang tukar jantina dan PERASAN kononnya dia tu perempuan. *muntah *_*
LELAKI LEMBUT tu sebab dia memang agak lembutttt tapi dia tak berniat pun nak jadi perempuan..memang dia macam tu,bukan dibuat-buat bukan diminta..dan kadang-kadang mereka comel .hihi

dan maap lah sekiranya post ini offend someone,anyone or everyone . seriously i've no intention to do so
^_^ wehehe


DONT FORGET TO PRAY FOR OUR BROTHERS AND SISTERS IN EGYPT , SYRIA, PALESTINE ,

memang menyedihkan, PEMUDA PEMUDI di negara MEREKA gugur syahid, tapi di negara kita sesetengah pemuda pemudi becoming bapok , pengkid, etc


salam alaik =)

20 comments:

Tinta Lana said...

Assalamualaikum.

Untuk yang smpai menukar jantina..geleng2 kepala juga lana dibuatnya.

Tapi ada yang lana baca dalam paper, kdg2 tu hasil didikan org tua dan pengaruh skeliling menyebabkan diorg jadi mcmtu..kesian pun ada, cuma kalau golongan ini ada menyuarakan nak berubah, kita bantulah mereka. Dan percayalah, walaupun berkali2 diorg gagal, tpi bila keinginan tu ada, lana percaya diorg boleh berubah.

Untuk lelaki lembut,hehe, kita ada kenal golongan ini. Yup, diorg memg lembut..tpi sbb bukan nk jadi perempuan.. Kelebihan diorg, diorg pndai buat keja2 yg salu dikaitkn dgn mompuan.. pndai menghias rumah, pndai masak.. ^^

Masha Meisters said...

actually bapok2 sekarang overall very open...sampai skirt/seluar pendek dah serupa bogel...yang dapat tempias 'perempuan' jugak....sigh***

Deqla Manjew said...

errr... kesiannye dorg yg kompius ngan jantina sendiri kan.. elok2 dah jadi lelaki, nk jadi pompuan.. yg pompuan pulak berlagak jantan.. hurmm mcm2.. dunia akhir zaman.. ;(

lelamaisara said...

ermmm...sedih pon ade tgok mereka ni...kecian gak..kenape la boleh jadi macam tu..nyampah meluat pon ade jugak sebab kekadang diorang lebih over daripada perempuan...haiyoo

Chic Na said...

lupa segala2nya la agaknya tu.. buruk bebenor aihhh.. semoga diorang sedar kesilapan diorang sebelum terlambat.

Cik Nur™ said...

Taman tasik, banyak bapok2...
mmg kalau malam2 tu penuh bapok tepi2 tasik tu...

mmg lawak tgk diorg, tapi dalam masa yg sama sedih jugak..marah pun ada..

moga mereka diberikan hidayah dariNYA...

insyaAllah...

boni kacak said...

sama-sama kita doakan agar mereka mendapat hidayah daripada Allah... walau pun memang jiwa dan hati kita memberontak.. tapi nak buat macam mana, kita tegur, ada je dalil yang dia reka untuk lawan kita balik..

mama3heroo said...

lum pernah jmpe lg bapok pkai baju raya..hehe

Rosmiza Ali said...

Doakan lah agar mereka diberi hidayah untuk kembali ke jalan yang benar.. semoga doa2 kita diterima olehNYA.. Amin.. =) ZON PERMAISURI CHOMEL

Cik Aini said...

ermmm
moga mereka mndapat hidayah dr Allah tuk berubah..sdgkan apa yg Allah jadikan itu adalah yg terbaik..

LYAfrina said...

dan bila dia seksi..mmg tlebih seksis drp perempuan...

moga mereka diberikan Hidayah dariNya..

dya bunga said...

bapok aka pondan tu kalau jd pmpuan mmg cntik..tpi bila tgk dorg mcm geli geleman..haha.. sbb kita yg pmpuan ni pun xde nk buat2 lembut cm tu..n pakaian xover cm dorg..

BaNu Syah said...

moga diorang diberikan petunjuk..

dear xila said...

yelah mmg dunia akhir zmn betull..nak kimat dgn perang sana sini emmm

Solehah Shamsuddin said...

btl tu.akhir zaman mcm2 yg jd.tp akak xpnh jmpe bapok msuk toilet lg.haha

Eein Azryn said...

Haritu nampak laki masok tandas pompuan. Rupanya bukan laki, tapi pengkid. Huhuhu. ><

Bulan Syurga Firdausi said...

hm nauzubillah

Si Matatajam said...

Kan bagus kalau bapok2 ni pi berjihad lawan Yahudi kat sana..

kopi pasta said...

ohh, bagi aku definisi bapok = lelaki lembut. mereka lelaki yg tukar jantina tu, dipanggil "nyah" atau "mak nyah"... ikut apa yg aku faham la

N.Aima K said...

pernah nampak pondan masuk toilet lelaki tapi masatu dah lewat adik saya yg kecil tegur sbb salah masuk toilet..saya tarik cepat2 takut diorang tersinggung huuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...